+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Sabowax AE

Sabowax AE

Sabowax AE je mješani emulgator koji se koristi za proizvodnju stabilnih emulzija za opštu njegu kože, predstavlja važan sastojak u mnogim kozmetičkim proizvodima. Ovaj emulgator je posebno formulisan kako bi se olakšala kreacija emulzija. Pruža prijatan i nježan osjećaj na koži. Jedinstvena karakteristika ovog emulgatora je njegova sposobnost da stvara stabilne emulzije bez potrebe za dodatkom drugih emulgatora, čime se pojednostavljuje proces proizvodnje kozmetičkih proizvoda.

4.90 KM25.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Sabowax AE je mješani emulgator koji se koristi za proizvodnju stabilnih emulzija za opštu njegu kože, predstavlja važan sastojak u mnogim kozmetičkim proizvodima. Ovaj emulgator je posebno formulisan kako bi se olakšala kreacija emulzija. Pruža prijatan i nježan osjećaj na koži. Jedinstvena karakteristika ovog emulgatora je njegova sposobnost da stvara stabilne emulzije bez potrebe za dodatkom drugih emulgatora, čime se pojednostavljuje proces proizvodnje kozmetičkih proizvoda.

Inci name: Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate

Djelovanje na kožu: Ovaj emulgator ima višestruko pozitivno djelovanje na kožu. Prvo, omogućava kreiranje stabilnih emulzija, što znači da se uljni i vodeni sastojci ravnomjerno mješaju, obezbeđujući da se aktivni sastojci ravnomjerno rasporede na koži. Ova stabilnost doprinosi boljoj učinkovitosti proizvoda. Osim toga, emulzija koja se dobija ovim emulgatorom ostavlja kožu prijatnom i nježnom na dodir, čime se povećava udobnost i zadovoljstvo korisnika.

Upotreba u kozmetici: Široko prisutan u raznim kozmetičkim proizvodima, uključujući kreme, losione za tijelo, hidratantne kreme, i druge proizvode za njegu kože. Također je pogodan za upotrebu u proizvodnji krem šampona, pasta za zube i krem sapuna. Njegova sposobnost stvaranja stabilnih emulzija čini ga korisnim sastojkom u mnogim formulacijama.

Način upotrebe: Da bi ste iskoristili prednosti ovog emulgatora, preporučuje se njegova upotreba u koncentraciji od 2-8% u odnosu na ukupnu masu proizvoda. Za optimalne rezultate, emulgator se rastapa i miješa sa sastojcima masne faze, uključujući ulja i voskove. Nakon što se emulgator ravnomerno rasporedi u masnoj fazi, možete pristupiti emulzifikaciji, čime će te stvoriti stabilnu emulziju. Konačni proizvod može se dalje prilagoditi dodatkom drugih sastojaka kao što su mirisi, konzervansi i aktivni sastojci, u skladu sa željenim karakteristikama proizvoda.

U zaključku, ovaj mješani emulgator predstavlja dragocjeni sastojak u kozmetičkoj industriji, omogućavajući proizvođačima kreiranje stabilnih emulzija koje pružaju prijatan osećaj na koži. Njegova upotreba olakšava proizvodnju različitih kozmetičkih proizvoda i pruža korisnicima visokokvalitetne proizvode za njegu kože.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100g, 1kg, 500g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Sabowax AE”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Glavni menu

Kategorije