+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Akcija!

Propylene glycol – Propilen glikol

Propylene glycol – Propilen glikol

Efikasan humektans.  Sprječava gubitak vode u kozmetičkim proizvodima i na koži. Povećava permeabilnost i kretanje kozmetičkih aktivnih supstanci kroz kožu, tako da različite kozmetički aktivne supstance mogu penetrirati u dublje slojeve kože. Posjeduje emolijentna i lubrikantna svojstva. Odličan je solubilizator drugih komponenata kozmetičkog proizvoda. Njegovo prisustvo u kozmetičkom proizvodu povećava razmazivost proizvoda.

3.10 KM14.80 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Propilen glikol, poznat i kao propilen-glikol (propylene glycol), je važan sastojak u mnogim kozmetičkim proizvodima. Ova bezbojna, bezmirisna tečnost ima široku primjenu zahvaljujući svojim svojstvima koja pružaju hidrataciju i omogućavaju bolje prodiranje aktivnih sastojaka u kožu.

Humektant koji spriječava gubitak vlage

Jedna od ključnih osobina propilen glikola je njegova uloga kao humektanta. Humektanti su supstance koje privlače vodu iz okoline i zadržavaju je u koži. Ova osobina čini propilen glikol izuzetno korisnim u kozmetičkim proizvodima, jer pomaže koži da zadrži vlagu, čime se sprječava isušivanje i dehidratacija.

Povećava prodiranje aktivnih sastojaka

Osim što pomaže u očuvanju vlažnosti, propilen glikol takođe povećava permeabilnost kože i olakšava kretanje aktivnih sastojaka kroz njen slojeviti strukturu. To znači da se različiti kozmetički aktivni sastojci mogu lakše apsorbovati i prodrijeti u dublje slojeve kože, pružajući tako bolje rezultate u njezi kože.

Emolijentna svojstva i utjecaj na teksturu kože

Emolijentna i lubrikantna svojstva

Emolijenti su supstance koje omekšavaju i zaglađuju kožu, čineći je mekom na dodir. Propilene glycol djeluje kao emolijens, poboljšavajući teksturu kože i dajući joj glatki izgled. Također, ima lubrikantna svojstva koja pomažu u smanjenju trenja između površina kože, što je posebno korisno kod proizvoda za njegu kože i oblikovanje kose.

Solubilizator i razmazivost

Propilene glycol je odličan solubilizator, što znači da može efikasno rastvarati druge komponente u formulaciji kozmetičkih proizvoda. Na taj način omogućava homogenu smjesu i stabilnost proizvoda. Osim toga, prisustvo propilen glikola povećava razmazivost kozmetičkih proizvoda, što olakšava nanošenje i upotrebu.

Primjena u kozmetičkim proizvodima

Propilene glycol se često koristi u izradi mnogih kozmetičkih proizvoda za njegu kože i dekorativne kozmetike. Nalazi se u dezodoransima, mlijeku za skidanje šminke, zubnim pastama i losionima za poslije brijanja. U proizvodima za njegu i oblikovanje kose, omekšava kosu i olakšava češljanje. Takođe, prisutan je u sapunima kako bi omekšao kožu i balansirao učinak čišćenja sapuna.

Bezbjednost i testiranje

Važno je napomenuti da propilen glikol spada u grupu sigurnih kozmetičkih supstanci i nije testiran na životinjama. Također, ne sadrži komponente životinjskog porijekla i stoga je pogodan za vegansku upotrebu.

Zaključak

Propilen glikol je višestruko korisna supstanca u kozmetičkim proizvodima. Njegova sposobnost zadržavanja vlage, povećavanje prodiranja aktivnih sastojaka, emolijentna i lubrikantna svojstva, kao i uloga solubilizatora, čine ga neizostavnim sastojkom u formulacijama mnogih proizvoda za njegu kože, kose i dekorativne kozmetike. S obzirom na njegovu sigurnost i neinvazivnost, propilen glikol ostaje jedan od najtraženijih sastojaka u kozmetičkoj industriji.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

1000ml, 100ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Propylene glycol – Propilen glikol”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije