Glicerinska baza za sapun providna SLS free

14,90 KM1.250,00 KM

SLS free glicerinska providna sapunska baza za izradu glicerinskih sapuna. Zenisoap bazu za sapun odlikuje visoki kvalitet i jednostavna izrada sapuna, kao i vrlo visoka transparentnot providne baze (transparentne) . Odlično prihvata boje (Zenicolor), mirisna ulja, eterična ulja i idealna je za izradu poklon, suvenir i šarenih sapuna glicerinskih sapuna sa više slojeva i boja.

Description

Opis: Glicerinska baza za sapun providna SLS free za izradu glicerinskih sapuna pruža visokokvalitetnu i jednostavnu mogućnost stvaranja sapuna. Zenisoap baza za sapun se ističe svojom izuzetno visokom transparentnošću. Visoka transparentnost je čini idealnom za izradu šarenih i višeslojnih glicerinskih sapuna. Ova baza izuzetno dobro prihvata boje, mirisna ulja i eterična ulja, omogućavajući vam da stvorite prekrasne sapune koji su savršeni kao pokloni ili suveniri.

Koristiti ovu sapunsku bazu je iznimno jednostavno i lagano, što je čini prikladnom kako za hobiste, tako i za profesionalne sapunare. Samo slijedite upute za izradu sapuna i uživajte u procesu stvaranja jedinstvenih sapuna koji će oduševiti sve.

Sastav ove glicerinske baze za sapun uključuje glicerin, vodu, propilen glikol, natrijev stearat, sorbitol, natrijev lauret sulfat, saharozu, natrijev laurat, disodium laurteth sulfosukcinat, natrijev klorid i EDTA. Ovi sastojci zajedno stvaraju visokokvalitetnu baznu formulu koja omogućava stvaranje čvrstih, prozirnih i dugotrajnih sapuna.

Kreativne ideje

Ako trebate inspiraciju za svoje projekte izrade sapuna, posjetite Zenisoap YouTube kanal. Tu možete pronaći kreativne ideje i korisne savjete. Ovaj kanal će vam pružiti inspiraciju za različite tehnike, oblike i dizajne sapuna, pomažući vam da stvorite unikatne i prekrasne proizvode.

Ukratko, SLS free glicerinska baza za sapun providna za izradu glicerinskih sapuna je visokokvalitetna i jednostavna za upotrebu. Njena izuzetno visoka transparentnost omogućava vam da stvorite šarene sapune sa slojevima boja. Ova baza je nježna prema koži, što je čini prikladnom za sve tipove kože. Pronađite inspiraciju na Zenisoap YouTube kanalu i započnite svoju kreativnu avanturu u izradi sapuna.

Sastav: Glycerine, Aqua, Propylene glycol, Sodium stearate, Sorbitol, Sodium laureth sulphate, Sucrose, Sodium laurate, Disodium laurteth sulfosuccinate, Sodium chloride, EDTA

Kako napraviti glicerinski sapun? Postupak i način izrade glicerinskih sapuna:

Izrada sapuna kod kuće može biti kreativan i zadovoljavajući proces. Sapuni sa glicerinskom bazom su popularan izbor za početnike, jer su jednostavni za pravljenje i omogućavaju dodavanje različitih sastojaka kako biste postigli željeni miris i boju. Evo stručnog vodiča kroz korake u izradi sapuna sa glicerinskom bazom.

  • Priprema Glicerinske Baze: Prvi korak je priprema glicerinske baze. Usitnite je na manje komadiće kako bi se lakše rastopila. Otopite je na temperaturi od 60-70°C. To se može postići koristeći mikrovalnu pećnicu ili vodenu kupelj. Zagrijavanje u mikrovalnoj pećnici je brži način, dok je vodena kupelj metoda preciznija. Pazite da se glicerinska baza potpuno otopi i pretvori u tečno stanje.
  • Dodavanje Dodatnih Sastojaka: Nakon što je glicerinska baza potpuno otopljena, dodaju se ostali sastojci kako biste prilagodili sapun vašim željama. Prirodne boje, eterična ulja, biljna ulja i mirisna ulja mogu se koristiti kako bi se postigla željena aroma i boja. Važno je paziti na ukupnu koncentraciju dodatnih sastojaka koja ne bi trebala prelaziti 1% svih sastojaka kako bi se očuvala stabilnost sapuna.
  • Miješanje i Kalupljenje: Nakon dodavanja sastojaka, smjesu je potrebno dobro promiješati kako bi se osiguralo ravnomjerno raspoređivanje dodataka. Kada je smjesa homogena, ulijte je u pripremljene kalupe. Silikonski kalupi se često koriste zbog svoje fleksibilnosti i lakog uklanjanja gotovog sapuna.
  • Hlađenje i Završetak: Sapun treba ostaviti da se ohladi i stvrdne u kalupima oko 2 sata. Nakon što se sapun potpuno stvrdne, može se pažljivo izvaditi iz kalupa. Ostavite sapun na suhom i prozračnom mjestu kako bi se potpuno osušio prije upotrebe. Kada se osuši, vaši sapuni su spremni za uživanje u blagodatima koje pružaju.
Savršena simbioza umjetnosti i njege Kože

Izrada sapuna sa glicerinskom bazom je zabavan i kreativan način da se izrazite i stvorite personalizirane proizvode za njegu kože. Slijedeći ovaj stručni vodič, možete lako stvoriti svoje jedinstvene sapune koji će oduševiti vaša čula i pružiti dodatni užitak u svakodnevnoj rutini njege kože. Ovim putem želimo napomenuti da pored providne baze u ponudi imamo i bijelu glicerinsku bazu za izradu sapuna

 

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

10x10kg, 1kg, 10x1kg

You may also like…