+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Eterično ulje Smilje

Eterično ulje Smilje

Opis: Eterično ulje smilja, poznato po svom jedinstvenom, toplom i slatkastom mirisu s drvenastim podtonovima, cijenjeno je u aromaterapiji i kozmetici zbog svojih mnogobrojnih blagodati. Poznato je po svojim antikoagulativnim, regenerativnim, detoksicirajućim, umirujućim, analgetičkim, spazmolitičkim, protuupalnim, zacjeljujućim, antimikrobnim, mukolitičkim i ekspektorirajućim svojstvima. Zahvaljujući ovim karakteristikama, smilje je cijenjeni sastojak u mnogim terapeutskim pripravcima.

Inci naziv: Helichrysum Italicum Flower Oil

23.90 KM95.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Eterično ulje smilja, poznato po svom jedinstvenom, toplom i slatkastom mirisu s drvenastim podtonovima, cijenjeno je u aromaterapiji i kozmetici zbog svojih mnogobrojnih blagodati. Poznato je po svojim antikoagulativnim, regenerativnim, detoksicirajućim, umirujućim, analgetičkim, spazmolitičkim, protuupalnim, zacjeljujućim, antimikrobnim, mukolitičkim i ekspektorirajućim svojstvima. Zahvaljujući ovim karakteristikama, smilje je cijenjeni sastojak u mnogim terapeutskim pripravcima.

Inci naziv: Helichrysum Italicum Flower Oil

Porijeklo i ekstrakcija: Eterično ulje smilja iz naše ponude je proizvdeno u Bosni i Hercegovini, dobiva se parnom destilacijom cvjetova biljke Helichrysum italicum. Ova metoda omogućava ekstrakciju ulja bez degradacije njegovih aktivnih komponenti, zadržavajući visoku razinu itskimola i drugih terpena koji su zaslužni za njegova terapeutska svojstva. Bosna i Hercegovina, s njenim netaknutim prirodnim krajolicima, idealno je stanište za smilje, što doprinosi visokoj kvaliteti i potenciji ovog ulja.

Djelovanje: Na fiziološkom nivou, eterično ulje smilja potiče regeneraciju kože, smanjuje upale i ubrzava zacjeljivanje rana. Ima značajnu ulogu u tretmanima protiv starenja kože, smanjuje vidljivost ožiljaka i strija te poboljšava tonus i teksturu kože. Također, njegova antiinflamatorna svojstva čine ga korisnim u tretiranju raznih kožnih stanja, uključujući ekceme i psorijazu.

Upotreba u kozmetici: Zbog svojih regenerativnih i anti-age svojstava, eterično ulje smilja često se koristi u proizvodima za njegu kože, posebice u serumima, kremama i balzamima za lice. Idealno je za zrelu kožu, pomlađivanje i obnovu kože te se koristi za smanjenje bora i fine linije.

Aromaterapeutska svojstva: Eterično ulje smilja, nudi bogat spektar aromaterapeutske koristi, koje proizlaze iz njegovog jedinstvenog sastava i tople, slatkaste arome s drvenastim podtonovima. Ova svojstva čine ga izuzetno cijenjenim u praksi aromaterapije, gdje se koristi za podršku emocionalnoj ravnoteži, mentalnom zdravlju, kao i za fizičku dobrobit. Njegova specifična aromaterapeutska svojstva uključuju:

  • Umirujuće djelovanje: Eterično ulje smilja poznato je po svojoj sposobnosti da umiri um, smanji osjećaj stresa i anksioznosti. Njegova topla aroma djeluje na središnji živčani sustav, promičući osjećaj mira i opuštenosti. To ga čini idealnim za upotrebu u večernjim satima ili tijekom meditacijskih praksi, pomažući korisnicima da lakše zaspu ili se dublje opuste.
  • Podrška emocionalnoj ravnoteži: U aromaterapiji se često koristi za balansiranje emocija, pomažući u oslobađanju od negativnih osjećaja poput tuge, bijesa ili frustracije. Njegovo djelovanje može biti posebno korisno u periodima emocionalnih turbulencija, pružajući osjećaj utjehe i stabilnosti.
  • Poticanje mentalne jasnoće i koncentracije: Blagotvorno djeluje na poboljšanje koncentracije i mentalne jasnoće. Korištenje eteričnog ulja smilja u difuzoru može pomoći u razbistrivanju uma, što je posebno korisno tijekom rada, učenja ili bilo koje aktivnosti koja zahtijeva fokusiranu pažnju.
  • Pomoć u oporavku od traume ili šoka: Zbog svoje sposobnosti da umiri i stabilizira, smilje se može koristiti kao pomoć u oporavku nakon traumatičnih događaja ili u stanjima šoka. Njegovo umirujuće djelovanje pomaže tijelu i umu da se lakše nose s posljedicama stresnih iskustava.
  • Poticanje dubokog disanja: Smilje može olakšati duboko i smireno disanje, što je korisno u praksama disanja i relaksacije. Pomaže u oslobađanju napetosti u prsnom košu i potiče osjećaj prostranosti, što je posebno korisno kod osjećaja tjeskobe ili panike.

Integracija eteričnog ulja smilja u aromaterapijske prakse pruža korisnicima priliku da iskuse njegova mnogobrojna umirujuća i stabilizirajuća svojstva. Kroz inhalaciju ili topičku primjenu, korisnici mogu iskoristiti terapeutske prednosti ovog ulja, koje podržava emocionalno blagostanje i mentalnu jasnoću.

Upotreba i sigurnost: Kao i kod svih eteričnih ulja, i eterično ulje smilja treba koristiti s pažnjom. Preporučuje se razrjeđivanje prije topičke primjene kako bi se izbjegle moguće kožne reakcije. Nije preporučljivo za trudnice i dojilje bez savjetovanja s kvalificiranim stručnjakom.

Zaključak: Eterično ulje smilja iz Bosne i Hercegovine ističe se svojim bogatstvom i raznovrsnošću terapeutske upotrebe. Njegova jedinstvena kombinacija aromaterapeutskih i regenerativnih svojstava čini ga dragocjenim dodatkom u svakodnevnoj njezi kože, ali i šire, u promicanju općeg zdravlja i dobrobiti. Njegova sposobnost da obnovi i umiri, kako tijelo tako i um, razlog je zašto je postao neizostavan u svijetu prirodne kozmetike i aromaterapije.

Zahtjev za kvalitetom: Tabele koja ilustrira primjer zahtjeva za kvalitetom eteričnog ulja uključuje specifikaciju ključnih komponenti ulja i njihovih koncentracija. Ova tabela može poslužiti kao referenca pri odabiru visokokvalitetnog eteričnog ulja, omogućavajući korisnicima i proizvođačima da ocijene prisutnost i koncentraciju vitalnih komponenti koje definiraju kvalitetu, učinkovitost i terapeutske vrijednosti ulja.

Supstanca Koncentracija (%) Opis
α-Pinen 1-5 Pruža antiseptička svojstva i pojačava oštrinu uma.
Limonen 1-3 Doprinosi antiviralnim i antiseptičkim svojstvima, te svježem citrusnom mirisu.
Linalool 0.5-3 Nudi sedativna svojstva i pomaže u smanjenju stresa i anksioznosti.
β-Myrcen 0.1-1 Posjeduje protuupalna svojstva.
Neryl acetat 2-10 Ključan za regenerativna svojstva, posebno u promicanju zacjeljivanja kože.
Italidioni 1-8 Specifični za smilje, poznati po izuzetnim antiinflamatornim i antihematoma svojstvima.
Germakren D 1-5 Doprinosi antiseptičkim i protuupalnim svojstvima.
Viridiflorol 1-4 Pomaže u poticanju imunološkog sustava i posjeduje antioksidativna svojstva.
  • Koncentracija supstanci u tabeli je prikazana kao raspon postotaka koji se najčešće pojavljuju u visokokvalitetnim eteričnim uljima. Stvarne koncentracije mogu varirati ovisno o uvjetima uzgoja, vremenu berbe, metodama ekstrakcije i drugim faktorima.
  • Kvaliteta eteričnog ulja ne ovisi samo o koncentraciji pojedinih komponenata, već i o njihovom međusobnom sinergijskom djelovanju, čistoći ulja i odsutnosti neželjenih dodataka ili kontaminanata.
  • Za detaljniju analizu, preporučuje se provođenje GC/MS testiranja (plinska kromatografija spojena s masenom spektrometrijom), koje može precizno identificirati i kvantificirati sastojke unutar eteričnog ulja, osiguravajući time njegovu autentičnost i kvalitetu.

Ova tabela služi kao općeniti vodič za razumijevanje kvalitativnih zahtjeva koje bi visokokvalitetno eterično ulje trebalo zadovoljiti. Svjesnost o ovim komponentama i njihovim koncentracijama pomaže u odabiru najboljih i najučinkovitijih eteričnih ulja za terapeutske i kozmetičke svrhe.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

10ml, 30ml, 50ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Eterično ulje Smilje”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije