+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Eterično ulje Ravensara PRANAROM 10ml

Eterično ulje Ravensara PRANAROM 10ml

Eterično ulje ravensara ima izražena antiseptička, antivirusna i antioksidativna svojstva, što ga čini izvrsnim adjuvansom u borbi protiv virusnih infekcija poput gripe, prehlade i drugih respiratornih oboljenja​​.

29.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Eterično ulje ravensara ili ravintsara, dobijeno iz lišća biljke Cinnamomum camphora, poznato je po svom svježem, zemljanom mirisu s primjesama eukaliptusa, drveta i blago paprenih nota. Ovo ulje, često zbunjeno s uljem Ravensara ili Ho Wood, nudi širok spektar terapeutskih prednosti​​.

INCI Naziv: Cinnamomum Camphora Leaf Oil

Porijeklo i ekstrakcija: Eterično ulje ravensara se dobija parnom destilacijom lišća Cinnamomum camphora, koje pripada obitelji Lauraceae. Ovaj proces izdvaja esencijalna ulja iz lišća, čuvajući njihove bogate aromatične i terapeutske kvalitete​​.

Antivirusno djelovanje: Eterično ulje ravensara ima izražena antiseptička, antivirusna i antioksidativna svojstva, što ga čini izvrsnim adjuvansom u borbi protiv virusnih infekcija poput gripe, prehlade i drugih respiratornih oboljenja​​. Njegovi glavni sastojci, 1,8 cineol, alpha-pinene i alpha-terpinene, doprinose njegovoj sposobnosti da djeluje protiv širokog spektra patogena, uključujući bakterije Serratia marcescens i gljivice Aspergillus niger i Aspergillus fumigatus​​.

Zbog svojih antimikrobnih i antifungalnih kvaliteta, ravintsara ulje može biti korisno protiv kožnih i plućnih infekcija

Aromaterapeutska svojstva: Eterično ulje ravintsara koristi se u aromaterapiji za smanjenje stresa, anksioznosti i depresije, zahvaljujući svojoj sposobnosti da smiri živčani sustav i poboljša raspoloženje ​​.

Upotreba u kozmetici: Iako specifična upotreba ravintsare u kozmetičkim proizvodima nije detaljno dokumentirana, njegova antiseptička i antioksidativna svojstva čine ga vrijednim dodatkom proizvodima za njegu kože, posebno onima namijenjenim smanjenju simptoma upale i iritacije​​.

Primjena u domaćinstvu: Ravintsara se često koristi kao prirodni insekticid za odbijanje uobičajenih kućnih insekata, kao i u difuzorima za poboljšanje kvalitete zraka i smanjenje prisutnosti patogena ​​.

Upotreba i sigurnost: Eterično ulje ravensara treba koristiti samo  spoljašno, bilo putem difuzora ili topički u kombinaciji s nosačem ulja. Važno je izbjegavati upotrebu kod djece mlađe od dvije godine, trudnica, dojilja, kao i kod osoba s bolestima jetre ili onih koji boluju od bolesti poput Parkinsonove bolesti ili epilepsije​​.

Zaključak: Eterično ulje ravintsara nudi impresivan spektar terapeutskih prednosti, od svoje sposobnosti da ublaži simptome virusnih infekcija do njegove upotrebe u aromaterapiji za smanjenje stresa i poboljšanje raspoloženja. Svojim blagodatima za kožu i primjenom u domaćinstvu, ravintsara je dragocjeni dodatak prirodnoj medicini. Međutim, važno je pridržavati se preporučenih sigurnosnih mjera prilikom njegove upotrebe.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Eterično ulje Ravensara PRANAROM 10ml”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije