+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Ulje Pšeničnih klica hladno tiješteno

Ulje Pšeničnih klica hladno tiješteno

Vrijedan je izvor vitamina A, E, D, kao i esencijalnih masnih kiselina. Zbog visokog udjela vitamina E djeluje snažno antioksidativno, potiče regeneraciju stanica kože, a ujedno pospješuje održavanje optimalne hidrolipidne barijere, sprečavajući isušivanje kože.  Ulje predstavlja prirodnu smjesu 4 tokoferola. Sadržaj tokoferola u 1 kg ulja je sljedeći: 179 mg α-tokoferola, 398 mg β-tokoferola, 493 mg γ-tokoferola i 118 mg δ-tokoferola.

6.50 KM94.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Način dobivanja: Dobiva se hladnim tiještenjem klica pšenice.

Opis: Vrijedan je izvor vitamina A, E, D, kao i esencijalnih masnih kiselina. Zbog visokog udjela vitamina E djeluje snažno antioksidativno, potiče regeneraciju stanica kože, a ujedno pospješuje održavanje optimalne hidrolipidne barijere, sprečavajući isušivanje kože.  Ulje predstavlja prirodnu smjesu 4 tokoferola. Sadržaj tokoferola u 1 kg ulja je sljedeći: 179 mg α-tokoferola, 398 mg β-tokoferola, 493 mg γ-tokoferola i 118 mg δ-tokoferola.

Upotreba u kozmetici: Koristi se za izradu hranjivih ulja i krema za podmlađivanje i hranjenje kože. Suhu i grubu kožu čini glatkom, mekom i održava optimlan sadržaj vlžnosti u koži. Koristi se u tretmanu različitih dermatoza: ekcema, psorijaze, u lečenju ožiljaka, strija i  opekotina. Koristi se u čistom obliku na koži, no može se mješati i sa drugim uljima. Dodaje se drugim uljima kako bi se zaštitila od kvarenja. Izvrsno je za njegu suhe i oštećene kože te ju čini mekanom.

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

1000ml, 100ml, 500ml, 50ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Ulje Pšeničnih klica hladno tiješteno”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije