+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Ulje Nima (Neem oil) hladno tiješteno

Ulje Nima (Neem oil) hladno tiješteno

Ulje nima dobiva se hladnim tiještenjem plodova i sjemenki nima.Uglavnom sadrži zasićene i mononezasićene masne kiseline, od kojih se ističu oleinska (omega 9), stearinska, palmitinska i linolenska (omega 6) te steroli. Ulje je izvrsno u njezi kože. Koži daje vlagu i vraća elastičnost. Zbog sadržaja azadirahtina A djeluje i kao potpuno prirodni insekticid, jer nije štetan za pčele, ptice i gliste.

5.90 KM37.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Ulje Nima i njegova upotreba u kozmetičkoj i poljoprivrednoj industriji.

Upotreba u kozmetici:

Opis: Ulje nima dobiva se hladnim tiještenjem plodova i sjemenki nima.Uglavnom sadrži zasićene i mononezasićene masne kiseline, od kojih se ističu oleinska (omega 9), stearinska, palmitinska i linolenska (omega 6) te steroli. Ulje je izvrsno u njezi kože. Koži daje vlagu i vraća elastičnost. Zbog sadržaja azadirahtina A djeluje i kao potpuno prirodni insekticid, jer nije štetan za pčele, ptice i gliste.

Hemijska struktura: azadirahtin (visoko oksidovani tetranortriterpenoid koji sadrži mnoštvo funkcionalnih grupa koje nose kiseonik, uključujući enol etar, acetal, hemiacetal, tetra-supstituisani epoksid i razne karboksilne estere). Pripada limonoidnoj skupini hemijskih spojeva.

Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Hladno tiješteno ulje je često gusto na sobnoj temperaturi zbog prisustva zasićenih masnih kiselina, a boja mu je zelena do zeleno-smeđa. Koristi se u kozmetičkim tretmanima kod osoba sa suhom kožom, osoba sa psorijazom i ekcemima. za smanjivanje vidljivosti ožiljaka, rana, akni. Ulje Bima(Neem oil) se može koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim uljima. Uz vrlo dobre rezultate koristi se protiv gljivica, te kod upala uha i ušne šupljine. Može se koristiti i kao potpuno prirodni insekticid, jer nije štetan za pčele, ptice i gliste.
Upotreba u poljoprivredi:

Kako napraviti insekticid od ulja nima?

Nim ulje sjajno je rešenje ako imate problema sa insektima ili gljivicama na biljkama. Siguran je za upotrebu, ne šteti ljudima, kao ni domaćim životinjama

Nim je brzorastuće drvo, koje može da naraste i do 20 metara u visinu (nekada čak i do 40 metara), sa svijetlozelenim lišćem. U Indiji se nim smatra svetim drvetom, a poznat je po svojim ljekovitim svojstvima. Svaki dio ovog stabla ima ljekovito svojstvo – od cvijetova, voća i soka do grančica, sjemena i korijena. Ulje nima je jedno od najstarijih medicinskih ulja, a dobija se cijeđenjem sjemenki ove biljke.

Upotreba nima u poljoprivredi:

Nim je prepoznat kao prirodni proizvod koji može mnogo da ponudi u riješavanju globalnih problema u poljoprivredi. Ulje izvučeno iz sjemena stabla nima moćan je prirodni insekticid, sposoban da poremeti životni ciklus insekata u svim fazama (odrasli, larve i jajašaca), što ga čini jednim od najboljih prirodnih insekticida u poljoprivredi.

Kako na prirodan način zaštititi ruže?

Biorazgradivo je i netoksično za kućne ljubimce, a djelotvorno je protiv raznih uobičajenih štetočina u bašti, kao i prirodni fungicid koji može da se bori protiv plesni i drugih gljivičnih infekcija na biljkama, navodi thespruce.com.

Kako da napravite prirodni insekticid sa nimovim uljem?

Za izradu 1%-og rastvora treba vam:

• 1l tople vode;

• par kapi deterdženta za pranje sudova (najbolje ekološkog);

• 10 ml ulja nima;

Sve zajedno promiješajte u prskalici i poprskajte napadnute biljke. Sredstvo treba potrošiti istog dana kada se i napravi, ne ostavljajte ga u prskalici. Dobro poprskajte lišće i sa unutrašnje strane, a možete i zemljište oko biljke.

Ne očekujte čudesne rezultate – ulje nima nije instant insekticid, što znači da nećete odmah nakon prskanja oko biljaka pronaći uginule štetočine. Nim je sistemični insekticid na hormonalnom nivou i to kroz nekoliko dana.

Analiza i analitički izvješta: Pogledajte ovde

Dodatne informacije

Težina N/A
Veličina

100ml, 500ml, 50ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Ulje Nima (Neem oil) hladno tiješteno”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu