+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Ulje Konoplje

Ulje Konoplje

Opis: Ulje konoplje, poznato i kao Hemp oil, ima mnoge zdravstvene prednosti, posebno kada je u pitanju njega kože. U nastavku možete pogledati njegova svojstava i koristi:

Inci naziv: Cannabis Sativa Seed Oil

6.90 KM49.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Opis: Ulje konoplje, poznato i kao Hemp oil, ima mnoge zdravstvene prednosti, posebno kada je u pitanju njega kože. U nastavku možete pogledati njegova svojstava i koristi:

Inci naziv: Cannabis Sativa Seed Oil

Poboljšanje zdravlja kože: Ulje konoplje sadrži oko 75% omega-3 i omega-6 masnih kiselina, koje imaju snažna protivupalna svojstva. Ovo ulje je efikasno u borbi protiv akni, umirivanju iritirane, crvene i otečene kože, te ublažavanju suvoće. Može se nanositi direktno na problematična područja ili se koristiti kao dijetetski suplement. Studija iz 2005. godine pokazala je da je ulje konoplje poboljšalo simptome i izgled ekcema (atopijskog dermatitisa) nakon 20 nedjelja​​.

Poboljšanje zdravlja srca: Visok nivo omega-3 i omega-6 masnih kiselina u cannabis sativa seed oil može imati korisne efekte na kardiovaskularno zdravlje. Ulje je također bogato aminokiselinom argininom, koja doprinosi zdravlju kardiovaskularnog sistema, i linolenskom kiselinom, koja može smanjiti LDL holesterol, čime se smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, visokog krvnog pritiska i moždanog udara​​.

Efikasno olakšanje bola: Hemp oil može pomoći u ublažavanju bolova u tijelu, zahvaljujući svojim snažnim protivupalnim svojstvima. Postoji mnogo  dokaza analgetskim svojstvima ulja konoplje, dok nauka potkrepljuje ove tvrdnje. Na primer, studija iz 2016. godine sugerisala je da ulje konoplje ima anti-reumatoidni efekat na ćelije MH7A (koje su povezane sa reumatoidnim artritisom)​​.

Upotreba u kozmetici: Ulje se široko koristi u kozmetičkim proizvodima zbog svoje sposobnosti da umiruje i umanjuje stres kože. Pogodno je za različite tipove kože, uključujući osjetljivu kožu. Ulje je lagano i brzo se apsorbuje u kožu, ostavljajući glatki, nemasni finiš. Postaje sve popularnije u kozmetičkim proizvodima jer štiti, umiruje i poboljšava ukupno zdravlje kože​​.

Potencijalni rizici i neželjeni efekti: Iako je cannabis sativa seed oil prirodni proizvod, postoji mogućnost da izazove iritaciju kože ili alergijske reakcije kod nekih ljudi. Takođe, može pogoršati suvoću kože ili hiperpigmentaciju kod nekih osoba. Preporučuje se pažljivo testiranje proizvoda pre šire upotrebe, naročito ako imate istoriju osetljivosti kože ili alergija​​.

Samostalna primjena i način upotrebe ulja konoplje: Ulje konoplje (Cannabis Sativa Seed Oil) može se koristiti samostalno za različite svrhe, pružajući brojne koristi za zdravlje kože i tijela. Kada se primjenjuje direktno na kožu, njegova bogata koncentracija omega-3 i omega-6 masnih kiselina pomaže u umirivanju upala, smanjenju crvenila i iritacije, te hidrataciji suhe kože, čineći ga idealnim za tretman problema poput akni, ekcema i psorijaze.

Pored toga, za unutrašnju upotrebu, ulje konoplje može poboljšati kardiovaskularno zdravlje zahvaljujući svojim svojstvima koja smanjuju LDL holesterol. Za najbolje rezultate, preporučuje se uzimanje 1-2 čajne kašičice ulja dnevno, bilo čistog ili dodatog u smoothie, sokove, žitarice ili salate. Uvek je važno započeti sa malom dozom kako bi se pratila reakcija organizma, a u slučaju nanošenja na kožu, testirati ulje na manjem dijelu kože pre opširnije upotrebe.

Dodatne informacije

Veličina

1000ml, 100ml, 500ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Ulje Konoplje”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Kategorije

Glavni menu