Ruzmarin kemotip kamfor (Rosmarinus officinalis) BIO eterično ulje Oshadhi

13,90 KM

Eterično ulje ružmarin kamfor je poznato po svojim analgetičkim i mukolitičkim svojstvima. Često se koristi za ublažavanje grčeva i bolova u lokomotornom sustavu, kao i za glavobolje, migrene, menstrualne bolove i slično. Kada je riječ o mišićnim grčevima, često se kombinira s drugim spazmolitičkim eteričnim uljima poput petitgraina gorke naranče, lavande i mažurana radi postizanja boljeg učink

SKU: N/A Category:

Description

Opis: Eterično ulje ružmarin kamfor je poznato po svojim analgetičkim i mukolitičkim svojstvima. Često se koristi za ublažavanje grčeva i bolova u lokomotornom sustavu, kao i za glavobolje, migrene, menstrualne bolove i slično. Kada je riječ o mišićnim grčevima, često se kombinira s drugim spazmolitičkim eteričnim uljima poput petitgraina gorke naranče, lavande i mažurana radi postizanja boljeg učinka.

Međutim, potrebno je biti oprezan prilikom korištenja ružmarinovog ulja zbog njegovog neurotoksičnog i hepatotoksičnog djelovanja (osim ako se koristi kemotip verbenon koji zapravo potiče funkciju jetre). Oralna upotreba nije preporučljiva, a trudnicama, dojiljama i maloj djeci se također ne preporučuje. Ružmarin je grm koji pripada obitelji Lamiaceae (Labiatae) i ima razne vrline. Pored svoje upotrebe kao fitofarmaceutika, on je i začinska trava te biljka koja privlači pčele (med od ružmarina je vrlo poznat). Često se koristi i u parfumeriji. Njegovo ime potječe iz latinskog jezika, a doslovni prijevod je “ruža na moru” jer prirodno raste uz obalu. Međutim, prema tradiciji, ime “ružmarin” potječe od engleskog izraza “Rose Marie” (Rosemary).

Glavna svojstva ružmarinovog ulja uključuju:
 • neuromuskularno djelovanje
 • osjećaj rasterećenja
 • lipolitičko djelovanje
 • antikataralno djelovanje
 • mukolitičko djelovanje
 • koleretičko djelovanje
 • kolagogno djelovanje
 • emenagogo djelovanje
 • urolitičko djelovanje
 • analgetičko djelovanje.
Eterično ulje ružmarin kamfor se tradicionalno koristi kod:
 • Mišićni grčevi, grčevi u želucu, reumatizam, artroze +++
 • Cerebralna hipertenzija, srčana slabost +++
 • Obstruktivni hepatitis, ciroza, dispepsija, hiperkolesterolemija ++
 • Amenoreja, oligoamenoreja ++
 • Giht +++
 • Prekomjerna težina, debljina +++
 • Renalna litijaza ++

Preporučene doze za vanjsku upotrebu uključuju nanošenje nekoliko kapi ovog eteričnog ulja pomiješanog s uljem lješnjaka na bolna područja radi ublažavanja reumatskih bolova i grčeva.

Stručnjaci savjetuju korištenje kombinacije ružmarinovog ulja, ulja kamfora i ulja zimzelena u omjeru 2 kapi ružmarinovog ulja s kemotipom kamfora, 2 kapi zimzelena i 10 kapi ulja lješnika za ublažavanje mišićnih grčeva.

Važne napomene:

Prije upotrebe eteričnog ulja na koži važno je provesti test osjetljivosti kako biste se uvjerili da niste alergični na neku od njegovih sastavnica. Ovaj jednostavan test pomaže u identifikaciji mogućih nepoželjnih reakcija prije nego što nanesete eterično ulje na veće područje kože. Ako nemate nikakve reakcije na test osjetljivosti, možete sigurno koristiti odabrano eterično ulje na koži. Međutim, uvijek se preporučuje razrjeđivanje eteričnih ulja prije nanošenja na kožu kako bi se izbjegla iritacija ili preosjetljivost. Ne koristiti za vrijeme trudnoće i dojenja kao ni za djecu ispod 5 godina starosti.

 

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

 • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

 • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

10ml