Lanette O (Cetearyl alcohol)

3,90 KM22,90 KM

Cetearilni alkohol ili Lanette O (cetostearilni alkohol, cetostearol) je bijel do svijetlo-žućkast hidrofilin vosak koji je sastavljen od dvaju masnih alkohola – cetanola i stearola.

Koristi se kao koemulgator, stabilizator emulzija i regulator konzistencije (emulzije tipa U/V, V/U, bezvodne formulacije).

Description

Opis: Cetearyl Alcohol, poznat i kao Lanette O, predstavlja bijeli do svijetlo-žućkasti hidrofilni vosak. Njegova posebnost leži u sastavu koji obuhvaća dva masna alkohola: cetanol i stearol. Ovaj spoj ima široku primjenu u kozmetici, te se često koristi kao ključni sastojak u mnogim proizvodima za njegu kože i kose.

Inci naziv: Cetearyl Alcohol

Karakteristike: Cetearilni alkohol je priznat po svojim izvanrednim karakteristikama koje ga čine nezaobilaznim u kozmetičkim formulacijama. Jedna od glavnih funkcija ovog sastojka je kao koemulgator, što znači da ima sposobnost sjedinjavanja vode i ulja. Osim toga, djeluje i kao stabilizator emulzija, omogućavajući dugotrajnu stabilnost različitih kozmetičkih proizvoda.

Još jedna značajka cetearilnog alkohola je njegova uloga kao regulator konzistencije. U formulacijama, poput emulzija tipa U/V (ulje-u-vodi) i V/U (voda-u-ulje), ovaj sastojak igra ključnu ulogu u određivanju teksture proizvoda, čime se postiže željena konzistencija.

Cetearyl Alcohol: Višenamjenski sastojak u kozmetičkoj industriji

Upotreba u Kozmetici: Cetearilni alkohol ima mnoge primjene u kozmetičkoj industriji, zahvaljujući svojim raznovrsnim svojstvima. Na koži ostavlja emolijentni učinak, što znači da pomaže smanjiti transepidermalni gubitak vode, čime se koža održava hidratiziranom i mekom. Osim toga, ovaj sastojak je izvrsno sredstvo za poboljšanje mazivosti, tvrdoće i kompaktnosti u masnim pripravcima.

Često se kombinira s pčelinjim voskom kako bi se postigao optimalan rezultat u kozmetičkim formulacijama. Cetearilni alkohol također pronalazi svoje mjesto kao uguščivač u raznim emulgiranim proizvodima, pružajući im veću stabilnost i bolju teksturu. Ovaj sastojak je čest sastojak u regeneratorima za kosu, kremama, preparatima za njegu usana i dekorativnoj kozmetici, što potvrđuje njegovu svestranost u kozmetičkoj industriji.

Doziranje: Doziranje cetearilnog alkohola varira ovisno o namjeni i tipu kozmetičkog proizvoda. U većini slučajeva, koristi se u koncentracijama između 0,5% i 5% kada se primjenjuje kao koemulgator. Međutim, u formulacijama koje ne sadrže vodenu fazu, može se koristiti u koncentracijama do 20%, prilagođavajući se specifičnim potrebama proizvoda.

Važno je napomenuti da se tačka topljenja cetearilnog alkohola nalazi oko 75 °C, što olakšava procese toplinskog tretiranja prilikom izrade kozmetičkih proizvoda.

Zaključak: Cetearilni alkohol, ili Lanette O, predstavlja izuzetno koristan sastojak u kozmetičkoj industriji. Njegove karakteristike kao koemulgatora, stabilizatora emulzija, regulatora konzistencije te emolijenta čine ga ključnim igračem u stvaranju visokokvalitetnih proizvoda za njegu kože i kose. Pravilno doziranje ovog sastojka ključno je za postizanje željenih rezultata u formulacijama kozmetičkih proizvoda, što ga čini nezaobilaznim alatom u rukama stručnjaka za kozmetiku.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

100g, 500g, 1000g