+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Eterično ulje Slatki Pelin

Eterično ulje Slatki Pelin

Eterično ulje slatkog pelina se pokazalo jako učinkovit u borbi protiv raznih vrsta karcinoma, pa i onih vrlo agresivnih kao što su rak pluća, dojki, jajnika, prostate, mozga, leukemije. Jako je efekisan kod podizanja imuniteta, pa ga je zato dobro koristiti i preventivno.

10.90 KM19.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Latinski naziv: Artemisia annua

Uzgoj: Ekološki

Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina

Način dobijanja: Parnom destilacijom

Dio biljke koji se destilira: Gornji dio biljke

Aktivne supstance: Artemisia ketone, 1,8-cineole, a-pinene, camphor

OPIS:

Kineska farmaceutkinja, hemičar i malariolog Tu Youyou otkrila je artemisinin koji se koristi u borbi protiv malarije, spasivši milione života u Južnoj Kini, jugoistočnoj Aziji, Africi i Južnoj Americi. Za svoj rad na malariji Tu Youyou je dobila Nobelovu nagradu za medicinu u Oktobru 2015 godine. Slatki pelin ima antibakterijsko i antigljivično delovanje pa je veoma koristan kod kašlja, prehlade i gripa. Veoma je efikasan je za čišćenje organizma od raznih stranih tijela, virusa, bakterija i parazita. U zadnje vrijeme su rađena mnoga istraživanja koja pokazuju da je slatki pelin efikasan protiv kancerogenih ćelija, iako zvanična medicina artemisin smarta efikasnim samo protiv malarije.

Po najnovijim podacima artemisin je protiv kancerogenih ćelija efikasan samo ako se prilikom uzimanja slatkog pelina uzima i željezo u nekom obliku.

U novijim naučnim istraživanjima artemisinin se pokazao jako učinkovit u borbi protiv raznih vrsta karcinoma, pa i onih vrlo agresivnih kao što su rak pluća, dojki, jajnika, prostate, mozga, leukemije. Jako je efekisan kod podizanja imuniteta, pa ga je zato dobro koristiti i preventivno.

Recepture i upotreba:

GROZNICA I TEMEPRATURA

Napravite hladni oblog stavljanjem 3 kapi ulja u posudu sa hladnom vodom. Namočite krpu u posudu i istresite. Hladni oblozi se stavljaju na čelo u slučaju visoke temperature i groznice da bi se sprečilo pregrevanje tela. Oblog možete staviti i na potiljak, na deo tela gde se nalazi jetra ili na prepone, pošto tu prolaze veliki krvni sudovi, pa će se njihovim rashlađivanjem snižavati temperatura celog tela.

II U 1 litar proključale vode sipajte 4 kapi slatkog pelina i inhalirajte se 10 min.

KAŠALJ I PREHLADA

Napravite topli oblog stavljanjem 3 kapi ulja u posudu sa toplom vodom. Namočite krpu u posudu i istresite pa previjte preko pluća. Dobro se umotajte suvim peškirom ili slojem zavoja koji će lakše da stoji i drži oblogu na željenom mestu.

GRČEVI

Dodajte 5 kapi eteričnog ulja muskatne žalfije u 1 supenu kašiku i umasirajte zahvaćena područja.

Indikacije:

– Glavobolja

– Grip

– Groznica

– Kašalj

– Prehlada

– Temperatura

Upozorenje:

Ne preporučuje se koristiti trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj  od 3 godine

Ne koristite eterično ulje na koži ukoliko ste alergični na neku od njegovih sastavnica.

Prije upotrebe eteričnog ulja na koži ispitajte reakciju kože: kapnite kap eteričnog ulja na pregib lakta i pričekajte. Ukoliko se javi crvenilo, peckanje ili osip, eterično ulje ne koristite na koži.

Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina

Dodatne informacije

Težina 0.04 kg
Veličina

10ml, 5ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Eterično ulje Slatki Pelin”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije