+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Proizvod

Eterično ulje Mravinac kompaktni (Origanum compactum) PRANAROM

Eterično ulje Mravinac kompaktni (Origanum compactum) PRANAROM

Svoju popularnost mravinac opravdava mnogim provedenim naučnim studijama, koje se baziraju na proučavanju snažnog antivirotskog i antibakterijskog učinka jednog posebnog sastojka u mravincu- karvakrola! Karvakrol je u sinergiji s ostalim aktivnim sastojcima iz mravinca pokazao svoju djelotvornost protiv nekih vrlo rezistentnih patogenih mikroorganizama kao što su Staphylococcus aureus i Escherichia coli. Jedan tim istraživača utvrdio je kako se kemotipizirano eterično ulje mravica može koristiti kod ozbiljnih bakterijskih infekcija koje se teško liječe ili su rezistentne na antibiotike.

22.90 KM

Plaćanje pouzećem

Sigurni proizvodi

Brza dostava

Opis

Kemotipizirano eterično ulje mravinca ili tzv. marokanskog origana (Origanum compactum) jedno je od najboljih prirodnih sastojaka namijenjenih infekcijama gornjeg dišnog ssistema, naročito uha, nosa i ždrijela.

Vrlo je velika vjerojatnost da će pojedinci biti izloženi virozama i prehladama, kao tegobama gornjih dišnih puteva, sinusa, grla i ždrijela. Bakterijske i virusne infekcije gotovo su neizbježne u periodima hladnijeg, vlažnog vremena, tokom smanjene izloženosti suncu i većim okupljanjima ljudi u manjim prostorima. Sve veći broj pojedinaca traži prirodne metode samoliječenja, izbjegavajući neželjene štetne učinke i nuspojave klasičnih lijekova s kongestivnim učinkom i antipiretskim djelovanjem.

Na sreću, u kliničkoj aromaterapiji postoji kemotipizirano eterično ulje koje stručnjaci nazivaju jednim od „najsnažnijih prirodnih antibiotika“- eterično ulje mravinca! Ono se tradicionalno koristilo generacijama, no savremena istraživanja idu mu u prilog kao jednom od najdjelotvornijih antiinfektivnih lijekova, čak snažnijeg učinka nego neki mnogi konvencionalni lijekovi, bez rizika od ozbiljnih nuspojava, naravno ukoliko se primjenjuje u skladu s preporukama zdravstvenog stručnjaka.

Kemotipizirano eterično ulje mravinca ili tzv. marokanskog origana (Origanum compactum) jedno je od najboljih prirodnih sastojaka namijenjenih infekcijama gornjeg dišnog sustava, naročito uha, nosa i ždrijela. Dok većina dodataka prehrani koji promoviraju ulje origana koristi vrstu biljke Origanum vulgare, eterično ulje mravinca (Origanum compactum) se već tradicionalno koristilo u marokanskoj narodnoj medicini, a savremene naučne spoznaje o njegovoj djelotvornosti čine ga prirodnom „apotekom u sebi“.

Znanstvene studije koje su se provele u europskim zemljama potvrdile su njegovu djelotvornost u liječenju simptoma gripe i prehlade, bolnog i nadraženog ždrijela te infekcije gornjih dišnih puteva.

Svoju popularnost mravinac opravdava mnogim provedenim naučnim studijama, koje se baziraju na proučavanju snažnog antivirotskog i antibakterijskog učinka jednog posebnog sastojka u mravincu- karvakrola! Karvakrol je u sinergiji s ostalim aktivnim sastojcima iz mravinca pokazao svoju djelotvornost protiv nekih vrlo rezistentnih patogenih mikroorganizama kao što su Staphylococcus aureus i Escherichia coli. Jedan tim istraživača utvrdio je kako se kemotipizirano eterično ulje mravica može koristiti kod ozbiljnih bakterijskih infekcija koje se teško liječe ili su rezistentne na antibiotike. Uzevši u obzir činjenicu kako se antibiotici globalno primjenjuju neracionalno, zbog čega je rezistencija na njih u punom zamahu, barem je ohrabrujuće znati kako postoje nove nade skrivene u prirodi.

Kemotipizirano eterično ulje mravinca ima izvrsne učinke, ali je također vrlo važno pridržavati se preporuka o doziranju, jer više doze ne znače ujedno i bolje djelovanje, kao i kod svih lijekova ili aktivnih prirodnih sastojaka. Preporučena doza kreće se od 75mg do maksimalnih 450mg dnevno, a istraživači su ustanovili kako je optimalna dnevna doza 150mg eteričnog ulja mravinca u obliku oleokapsula. Maksimalne dnevne doze od 450mg ne preporučuju se uzimati duže vremena i uvijek se treba posavjetovati sa farmaceutom ili liječnikom.

Porijeklom  iz  sjeverne  Afrike,  ova  aromatska  biljka  uspijeva  na  tankom  močvarnom  tlu  na  sunčanim  planinskim  stranama.  Njeni  tamno  zeleni  listovi, ljutog  okusa, ovalni  su  i  šiljati,  a  njeni  cvjetovi  su  gusto  zbijeni, mirisni, tamno ružičasti cvat.

Glavna  svojstva:

Vrlo  širok  antibakterijski   spektar* antivirusni  i  imunostimulans*  fungicid*antimikobakterijski  spektar*  opći  tonik, fizički, mentalni i seksualni  stimulans.

Tradicionalne  indikacije:

–          bakterijske, virusne  i  parazitne  infekcije :

kožnog  tkiva : akne, gljivične infekcije, svrab, lišaj, gnojni  čir +++

respiratornog  trakta : bronhitis, upala  grla,  gripa,  sinusitis +++

urinarni  trakt: nefritis,  cistitis ++++

digestivni  trakt : dezenterija, amebijaza,  enterokolitis +++

upala  limfnih  čvorova : adenitis +++

tropske  groznice : tifus,  malarija +++

jaki  zamor,  nervna  iscrpljenost +++

Korisne  informacije:

Upute  za  vanjsku  upotrebu  moguće  su  uz  razređenje u  biljnom  ulju  kao  sezamovo,lješnjakovo itd.*  ne  preporučuje  se  uzimanje trudnicama* iritacija  kože  moguća  ako  se  uzima  čisto.

Aromatske  tvari: karvakrol, timol

Dio koji  se  destilira : cvjetni  vrhovi

+ : savjetuje se

++ & +++ : preporučuje  se

++++&+++++ : jako  preporučljivo

Dodatne informacije

Težina 0.04 kg
Veličina

10ml

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Eterično ulje Mravinac kompaktni (Origanum compactum) PRANAROM”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda vam je potrebno još...

Glavni menu

Kategorije