+387 61 710 970

Moj račun

+387 61 710 970

Postoji nekoliko vrsta glina, ali najljekovitija i najkvalitetnija je zelena glina. Kako zbog svog protivupalnog djelovanja i sposobnosti uklanjanja viška masnoće tako i zbog njenog uticaja na podmlađivanje kože, zahvaljujući podsticanju sinteze kolagena i elastina. Maske za lice od zelene gline izvlače toksine iz kože, uklanjanju površinski sloj epidermisa, a koži prenosi minerale, podstiče cirkulaciju i regeneriše oštećenu kožu. Pogodna je kao maska za lice ili za obloge na tijelu. Remineralizira i pročišćuje kožu. U nastavku pogledajte osnovnu recepturu i postupak izrade

Osnovni recept :

Način izrade i upotreba maske :

Prvo izmješajte glinu i vodenu fazu odnosno hidrolat lavande, a potom pomiješajte eterično ulje Lavande sa biljnim ulje Marelice, a zatim sve zajedno dodajte u mješavinu gline i vodene faze.

Nakon što ste napravili masku možete je nanijeti na lice i ostaviti 10 minuta da djeluje i nakon toga isperite.

Koje su koristi maske sa zelenom glinom?

Maske sa zelenom glinom pružaju brojne koristi za kožu. Zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima, ove maske su idealne za uklanjanje viška masnoće i podsticanje podmlađivanja kože. Zelena glina djeluje na sintezu kolagena i elastina, čime pomaže u regeneraciji kože.

Kada se koristi kao maska za lice, zelena glina izvlači toksine iz kože, uklanja površinski sloj epidermisa i pruža koži neophodne minerale. Osim toga, maske sa zelenom glinom poboljšavaju cirkulaciju i regenerišu oštećenu kožu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Glavni menu

Kategorije