Eterično ulje Bosiljak

6,90 KM44,90 KM

Eterično ulje Bosiljak djeluje karminativno, antiseptično, dekongestivno, spazmolitično, analgetično, osvježavajuće i tonizirajuće. Biljka je naturalizirana u gotovo svim regijama svijeta, a od davnina je vrlo cijenjena u različitim kulturama.

Aktivne supstance: metil kavikol, linalool, (Z)-α-bisabolen, (E)-kariofilen + α-bergamoten, geranial, neral, germakren D, (E)-β-farnezen, (E)-β-ocimen, mentol, limonen, α-pinen, β-pinen, mircen, 1,8-cineol, geraniol, α-humulen, metil eugenol, nerol

 

 

SKU: N/A Category: Tag:

Description

Opis: Eterično ulje Bosiljak sadrži aktivne supstance poput metil kavikola, linaloola, (Z)-α-bisabolena, (E)-kariofilena, α-bergamotena, geraniala, nerala, germakrena D, (E)-β-farnezena, (E)-β-ocimena, mentola, limonena, α-pinena, β-pinena, mircena, 1,8-cineola, geraniola, α-humulena, metil eugenola i nerola. Ovo ulje djeluje karminativno, antiseptično, dekongestivno, spazmolitično, analgetično, osvježavajuće i tonizirajuće. Bosiljak je biljka koja je naturalizirana u gotovo svim regijama svijeta te se već stoljećima cijeni u različitim kulturama.

Inci naziv: Ocimum basilicum L.

Djelovanje eteričnog ulja Bosiljak:
 • Poticanje probavnog sustava: Ulje Bosiljak potiče rad probavnog sustava te pomaže u ublažavanju simptoma poput mučnine, loše probave, zatvora i nadutosti.
 • Olakšavanje tegoba dišnog trakta: Eterično ulje Bosiljak može pomoći u ublažavanju začepljenosti nosa, astme, bronhitisa i kroničnog kašlja. Inhalacija ovog ulja ili primjena putem masaže pruža olakšanje i potiče pročišćavanje dišnih puteva.
 • Ublažavanje simptoma prehlade: Ulje Bosiljak može ublažiti simptome prehlade poput kašlja, bolova u mišićima i fizičke slabosti, pružajući osjećaj olakšanja tijekom bolesti.
 • Osvježavanje uma i ublažavanje mentalnog umora: Bosiljak ima svojstva koja pomažu razbistriti misli, osvježiti um i ublažiti mentalni umor. Može se koristiti kao aromaterapija ili putem masaže.
 • Odbijanje insekata i ublažavanje svrbeža: Eterično ulje Bosiljak ima svojstva koja odbijaju komarce, ose i muhe. Također može ublažiti svrbež uzrokovan ubodima insekata.
Načini korištenja eteričnog ulja Bosiljak:
 • Direktna inhalacija: Možete koristiti inhalator ili jednostavno udisati ulje izravno iz bočice kako biste osjetili terapijske prednosti ulja.
 • Aromaterapija: Dodajte ulje u aroma svjetiljku ili difuzer kako biste stvorili ugodnu atmosferu i iskoristili terapijske prednosti ulja.
 • Lokalna primjena: Razrijedite ulje Bosiljak s baznim uljem poput ulja crnog kima u omjeru do 25 kapi ulja na 50 ml baznog ulja. Nježnim pokretima umasirajte smjesu na područje prsa, bolne mišiće i zglobove ili sljepoočnice.
 • Ambijentalni sprej: Dodajte 50 kapi ulja Bosiljak u 50 ml vode u bočicu s raspršivačem. Protresite prije svake upotrebe i koristite za osvježavanje prostora.
Važne napomene:

Prije upotrebe eteričnog ulja na koži važno je provesti test osjetljivosti kako biste se uvjerili da niste alergični na neku od njegovih sastavnica. Ovaj jednostavan test pomaže u identifikaciji mogućih nepoželjnih reakcija prije nego što nanesete eterično ulje na veće područje kože. Ako nemate nikakve reakcije na test osjetljivosti, možete sigurno koristiti odabrano eterično ulje na koži. Međutim, uvijek se preporučuje razrjeđivanje eteričnih ulja prije nanošenja na kožu kako bi se izbjegla iritacija ili preosjetljivost. Ne koristiti za vrijeme trudnoće i dojenja kao ni za djecu ispod 5 godina starosti.

 

 

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

 • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

 • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

10ml, 50ml, 100ml