Šta je to masna koža lica i kako takvu kožu njegovati?

Masnu kožu karakterizira prekomjerno izlučivanje loja čija je zadaća zadržavanje vlage u koži. Na koži se često stvaraju prištići, miteseri i tamne mrlje jer prljavština i slične tvari ostaju začepljene u porama.

Masna koža čisti se prvo gelom ili glicerinskim sapunom za čišćenje lica, a nakon njega nanosi se tonik (po mogućnosti a prirodnoj bazi bez etanola) Idealan tonik za masnu kožu je od Ružine vodice, koji možete i kod nas naručiti. Ukoliko koristite proizvode od alkohola za čišćenje dodatno će te isušiti kožu i to će rezultirati većim lučenjem loja). Preporučuje se piling nekoliko puta sedmično nakon kojeg se obavezno ispira lice hladnom vodom Pravilno čišćenje mimimalno jednom dnevno od presudne je važnosti kako biste spriječili proširene pore. Njeguje se maskom s antiseptičkim djelovanjem i hidratantnom kremom. Mi Vam preporučujemo našu hidratantnu kremu Elegant jer sadrži apsolutno sve sastojke namijenjene masnoj koži i upotpunosti je prirodna.

Masnoj koži možete stvoriti dodatne probleme ukoliko pretjerano isušite kožu ili pretjeranim češanjem kože (stvarate višak loja). Masna hrana, loša dijeta, stres i hormoni također pogoršavaju stanje masne kože.

Izbjegavajte teške tekuće pudere, pogotovo ako puder nosite svaki dan.

Perite kistove i spužvice za šminkanje nakon svake uporabe blagim sapunom.