Zimzelen (Gaultheria procumbens) eterično ulje Oshadhi 10ml

17,90 KM

Eterično ulje zimzelena ima iznimno snažno analgetičko djelovanje te se lokalnim dermalnim putem koristi kod reumatoidnog artritisa, bolova i grčeva u mišićima.

U tu svrhu često se kombinira sa uljima sa spazmolitičkim djelovanjem, poput mažurana, petitgraina gorke naranče i lavande.

Potreban je oprez kod doziranja, ne primjenjivati duže vrijeme. Ulje nije prikladno za trudnice, dojilje i malu djecu.

Category:

Description

Zimzelen eterično ulje

Eterično ulje zimzelen je poznato po svojem iznimno snažnom analgetičkom djelovanju. U lokalnoj primjeni na koži, ovaj proizvod se često koristi za ublažavanje simptoma reumatoidnog artritisa, bolova i grčeva u mišićima.

Za postizanje maksimalnih rezultata, često se preporučuje kombiniranje ulja zimzelena s drugim uljima koja imaju spazmolitičko djelovanje. Primjeri takvih ulja uključuju mažuran, petitgrain gorke naranče i lavandu.

Važno je biti oprezan pri doziranju i ne koristiti ulje zimzelena kontinuirano tijekom duljeg razdoblja. Također, važno je napomenuti da se ovo ulje ne preporučuje trudnicama, dojiljama i maloj djeci.

Primjena

Pri korištenju eteričnog ulja zimzelena, preporučuje se slijediti upute stručnjaka i konzultirati se s aromaterapeutom ili dermatologom kako biste osigurali pravilnu i sigurnu primjenu. Svaka osoba može imati individualnu reakciju na eterična ulja, stoga je važno provesti test na malom dijelu kože prije šire primjene kako biste izbjegli moguće alergijske reakcije ili neželjene učinke.

Jedna od primjena ulja zimzelena je njegova sposobnost poticanja cirkulacije. To može biti korisno u ublažavanju simptoma umornih i teških nogu, kao i u poboljšanju limfne drenaže. Kao rezultat toga, ulje zimzelena se često koristi u masaži kako bi se smanjili otoci, ublažio bol i potaknuo osjećaj olakšanja.

Osim toga, ulje zimzelena ima i antiseptička svojstva te se često koristi u tretiranju kožnih infekcija, posebno kod akni, dermatitisa i rana. Njegova antibakterijska svojstva mogu pomoći u suzbijanju uzročnika infekcija i poticanju procesa zacjeljivanja.

Također, ulje zimzelena ima umirujući učinak na živčani sustav te može pomoći u smanjenju stresa, tjeskobe i nervoze. Miris ovog ulja često se koristi u aromaterapiji radi poticanja opuštanja, poboljšanja raspoloženja i osjećaja unutarnjeg mira.

Ukratko, eterično ulje zimzelena je snažan analgetik koji se lokalno primjenjuje za ublažavanje reumatoidnog artritisa, bolova i grčeva u mišićima. Pravilno doziranje i pažljiva primjena su ključni, uz oprez kod trudnica, dojilja i male djece. Kombinacija s drugim uljima također može pojačati terapijske učinke. Kao i uvijek, konzultacija sa stručnjakom je preporučljiva kako biste postigli najbolje rezultate i osigurali sigurnost.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight 0,040 kg
Veličina

10ml