Ylang ylang totum (Cananga odorata) BIO eterično ulje Oshadhi 5ml

15,90 KM

Prolongiranom vodenom destilacijom cvijeta dobiva se eterično ulje koje se dijeli na vremenske frakcije. Totum je mješavina svih frakcija (njem. ylang ylang komplett, engl. ylang ylang complete).

Ulje ylang-ylang‑a može se koristiti za umanjenje stresa i njegovih posljedica, te kod frustracija, razočarenja, sumnje i nedostatka samopouzdanja, što doprinosi povratku optimizma, tolerancije i unutarnjeg mira.

Ylang-ylang možemo koristiti za pomoć u pravilnom reguliranju rada srca (na primjer aritmija izazvana stresom). Pored toga, snižava povišeni krvni tlak, a poznato je da povoljno djeluje protiv depresije i razdražljivosti.

Category:

Description

Ylang ylang totum eterično ulje

Ylang Ylang totum je izvanredno eterično ulje koje se preporučuje za terapiju stresa i njegove posljedice.

Proces dobivanja eteričnog ulja Ylang Ylang uključuje prolongiranu vodenu destilaciju cvijeta, koja rezultira frakcijama ulja različitog vremena destilacije. Totum predstavlja mješavinu svih frakcija, što uključuje Ylang Ylang komplett i Ylang Ylang complete.

Ovo ulje se može koristiti za smanjenje stresa te za olakšanje frustracija, razočaranja, sumnje i nedostatka samopouzdanja. Njegova primjena doprinosi povratku optimizma, tolerancije i unutarnjeg mira.

Ylang Ylang ulje je također korisno u pravilnom reguliranju rada srca, posebno u slučajevima aritmija izazvanih stresom. Osim toga, dokazano je da snižava povišeni krvni tlak te ima povoljan učinak na depresiju i razdražljivost.

Potječući iz Indonezije, gdje se tradicionalno koristi posipanje cvjetova po krevetu mladih bračnih parova, te s Filipina, gdje se koristi za izradu ogrlica od cvijeća u religijskim obredima, Ylang Ylang ima snažan afrodizijački učinak. Istovremeno potiče aktivnost i pruža tonificirajući učinak, kako intelektualno tako i seksualno. Senzualan miris Ylang Ylang ulja oslobađa psihičke napetosti i potiče želju za aktivnostima.

Pored svih navedenih prednosti, ulje Ylang Ylang Totum također djeluje kao regenerator kože i regulira proizvodnju sebuma. Može se koristiti kao izvrstan tonik za kosu dodavanjem u šampon ili pakung. Njegov neponovljiv, senzualan i egzotičan miris čini ga nepogrešivim sastojkom u parfemima.

Ukratko, ovo eterično ulje  ima širok spektar primjene, od terapije stresa do reguliranja rada srca, te njege kože i kose. Njegove blagodati su višestruke, a senzualni miris donosi osjećaj opuštenosti i egzotičnosti. Važno je slijediti upute stručnjaka i koristiti ulje na siguran i odgovoran način kako bismo iskoristili sve prednosti koje nam pruža.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight 0,025 kg
Veličina

5ml