Ylang ylang ekstra (Cananga odorata) BIO eterično ulje Oshadhi 5ml

19,50 KM

Prolongiranom vodenom destilacijom cvijeta dobiva se eterično ulje koje se dijeli na vremenske frakcije. Prva frakcija, ekstra superior, smatra se terapijski i po mirisu najvrednijom frakcijom, a odmah poslije nje extra frakcija.

Ulje ylang-ylang‑a može se koristiti za umanjenje stresa i njegovih posljedica, te kod frustracija, razočarenja, sumnje i nedostatka samopouzdanja, što doprinosi povratku optimizma, tolerancije i unutarnjeg mira.

Category:

Description

Eterično ulje Ylang Ylang extra

Ylang ylang extra ima izvanredna terapijska svojstva i koristi se za tretiranje stresa i njegovih posljedica. Proizvodi se prolongiranom vodenom destilacijom cvijeta, a dobiveno ulje se dijeli na vremenske frakcije. Najvrednija frakcija, koja se smatra terapijski i mirisno najvrednijom, naziva se Ekstra Superior, dok slijedi Extra frakcija.

Ovo ulje ima izvanredne sposobnosti u smanjenju stresa te pomaže u prevladavanju frustracija, razočaranja, sumnje i nedostatka samopouzdanja. Njegova upotreba doprinosi povratku optimizma, tolerancije i unutarnjeg mira. Osim toga, ulje Ylang Ylang može pomoći u reguliranju rada srca, posebno u slučajevima aritmije uzrokovane stresom. Također je poznato da snižava povišeni krvni tlak te ima povoljan učinak na depresiju i razdražljivost.

Ulje Ylang Ylang Extra ima izvrsna svojstva kao regenerator kože i regulator sebuma. Može se koristiti za njegu kože, pružajući joj osvježenje i ravnotežu. Osim toga, ovo ulje je i izvanredan tonik za kosu, pa ga možete dodati u svoj šampon ili pakung kako biste postigli sjajnu i zdravu kosu. Njegov senzualan i egzotičan miris čini ga neponovljivim sastojkom u parfemima.

Primjena

Eterično ulje Ylang Ylang Extra ima širok spektar primjene. Može se koristiti u aromaterapiji, masaži ili dodavati u kozmetičke proizvode. Prije upotrebe, preporučuje se razrjeđivanje ulja nosačem, poput baznog ulja, kako bi se izbjegla preosjetljivost kože. Ukoliko imate osjetljivu kožu ili želite koristiti veću količinu ulja, preporučuje se konzultacija s aromaterapeutom ili dermatologom kako biste osigurali sigurnu i pravilnu primjenu.

Važno je napomenuti da svaka osoba može imati individualnu reakciju na eterična ulja, stoga je preporučljivo provesti mali test na koži prije šire primjene kako biste izbjegli moguće alergijske reakcije ili neželjene učinke.

U zaključku, eterično ulje Ylang Ylang Extra je vrijedan proizvod s izvanrednim terapijskim svojstvima. Njegova primjena može donijeti mnoge prednosti, uključujući smanjenje stresa, regulaciju rada srca, njegu kože i kose te stvaranje jedinstvenih mirisnih nota. Uvijek je važno slijediti preporuke stručnjaka i koristiti ulje na siguran i odgovoran način kako bismo postigli najbolje rezultate za svoje tijelo i um.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight 0,025 kg
Veličina

5ml