Verbena/Limunovac (Lippia citriodora) BIO eterično ulje Oshadhi 3ml

44,90 KM

Eterično ulje limunovca je jedno od najpopularnijih i najviše korištenih eteričnih ulja u aromaterapiji. Dobija se iz kore ploda limuna (Citrus limon) hladnim presovanjem, što omogućava zadržavanje svih vrijednih svojstava i mirisa limuna. Ovo svijetložuto ulje ima osvježavajući miris koji oslobađa energiju i poboljšava raspoloženje.

Category:

Description

Verbena eterično ulje – prirodna podrška za tijelo i um

Kratki opis:

Verbena (limunovac) je jedno od najpopularnijih i najviše korištenih eteričnih ulja u aromaterapiji. Dobija se iz kore ploda limuna (Citrus limon) hladnim presovanjem, što omogućava zadržavanje svih vrijednih svojstava i mirisa limuna. Ovo svijetložuto ulje ima osvježavajući miris koji oslobađa energiju i poboljšava raspoloženje.

Djelovanje: Eterično ulje limunovca ima izuzetno blagotvorno djelovanje na tijelo i um. Poznato je po svojim antidepresivnim i sedativnim svojstvima koja mogu umanjiti simptome depresije, anksioznosti i nervoze. Osim toga, ulje limunovca ima snažno protuupalno djelovanje, što ga čini korisnim za ublažavanje upalnih stanja u tijelu.

Namjena:

Eterično ulje limunovca se često koristi u aromaterapiji i prirodnoj medicini zbog svoje široke primjene. Njegova svježa aroma i ljekovita svojstva čine ga idealnim za opuštanje uma, smanjenje stresa i poboljšanje raspoloženja. Također se koristi kao podrška probavnom sistemu i potiče rad egzokrinog i endokrinog dijela gušterače.

Upotreba: Postoji nekoliko načina na koje se može koristiti eterično ulje limunovca. Može se inhalirati putem difuzera ili inhalatora, dodati u kupku za opuštanje ili razblažiti u baznom ulju i koristiti za masažu tijela. Također, može se dodati u kozmetičke proizvode kao što su sapuni, šamponi ili losioni za tijelo radi njihovog osvježavajućeg mirisa i blagotvornog djelovanja.

Važna napomena: Pri korištenju eteričnog ulja limunovca važno je biti oprezan. Budući da je ulje fototoksično, treba izbjegavati izlaganje tretiranih područja sunčevoj svjetlosti ili UV zračenju, jer može uzrokovati opekline ili iritaciju kože. Također, ulje limunovca može nadražiti kožu i sluznicu, stoga se ne preporučuje korištenje bez prethodne konzultacije sa stručnim terapeutom.

Eterično ulje limunovca je dragocjen prirodni proizvod koji može pružiti brojne koristi za tijelo i um. Njegova svježa aroma i ljekovita svojstva čine ga svestranim uljem koje se može koristiti za opuštanje, poboljšanje raspoloženja i podršku probavnom sistemu. Međutim, važno je slijediti sigurnosne smjernice i konzultirati stručnjaka prije upotrebe ovog ulja radi maksimalne koristi i minimalnih rizika.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight 0,015 kg
Veličina

3ml