Ulje Makadamija rafinisano

5,90 KM32,00 KM

Ulje makadamija je rafinirano ulje koje se odlikuje iznimnom sposobnošću brze penetracije u kožu. Ovo ulje je zlatne boje, ima prepoznatljiv orašasti miris i finu teksturu. Ono što ga čini posebno vrijednim jest visok udio palmitoleinske kiseline, koja se prirodno nalazi u sebumu kože. Zbog toga je makadamija ulje izrazito pogodno za tretiranje suhe i zrele kože.

SKU: N/A Category:

Description

Inci naziv: Macadamia Integrifolia (Macadamia) Nut Oil

Opis: Ulje makadamija je rafinirano ulje koje se odlikuje iznimnom sposobnošću brze penetracije u kožu. Ovo ulje je zlatne boje, ima prepoznatljiv orašasti miris i finu teksturu. Ono što ga čini posebno vrijednim jest visok udio palmitoleinske kiseline, koja se prirodno nalazi u sebumu kože. Zbog toga je makadamija ulje izrazito pogodno za tretiranje suhe i zrele kože.

Pored toga, ovo ulje se često koristi za tretiranje kože koja je oštećena suncem. Izlaganje UV zrakama može uzrokovati dehidraciju i iritaciju kože, ali upotreba makadamije ulja može pomoći u obnavljanju i umirivanju kože. Ovo ulje pruža hidrataciju i hranjive tvari koje koža treba za oporavak i obnovu.

Nadalje, ulje makadamije je izvrsna opcija za njegu dječje kože. Njegova nježna i blaga formula čini ga pogodnim za osjetljivu dječju kožu. Ovo ulje pomaže u održavanju hidratacije, štiti kožu od suhoće i iritacija te ju čini mekom i glatkom na dodir.

Regeneracija kože i umirujući učinak: Ulje makadamije kao tretman za oštećenu kožu

Ulje makadamije ima mnoge prednosti za kožu. Njegova brza apsorpcija osigurava da koža ne ostaje masna ili ljepljiva. Umjesto toga, ono prodire duboko u kožu, pružajući intenzivnu hidrataciju i omekšavanje. Makadamija ulje također ima antioksidativna svojstva koja pomažu u zaštiti kože od oksidativnog stresa uzrokovanog slobodnim radikalima. Redovita upotreba ovog ulja može pomoći u očuvanju zdrave i mladolike kože.

Važno je napomenuti da rafinirano ulja makadamije pruža visoku kvalitetu i čistoću. Proces rafiniranja osigurava da ulje bude sigurno za upotrebu i da zadrži sve svoje blagotvorne svojstva.

Ukratko, makadamija ulje je rafinirano ulje koje brzo prodire u kožu, ima zlatnu boju i prepoznatljiv orašasti miris. Bogato je palmitoleinskom kiselinom, što ga čini idealnim za njegu suhe, zrele i oštećene kože. Također je nježno i prikladno za njegu dječje kože. Makadamija ulje pruža hidrataciju, obnavlja kožu i štiti je od oksidativnog stresa. Isprobajte rafinirano makadamija ulje i otkrijte njegove brojne prednosti za vašu kožu.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

100ml, 500ml, 1000ml