Tamjan arapski, sveti, bijeli (Boswellia sacra) eterično ulje Oshadhi 5ml

38,90 KM

Tamjanovac sveti dolazi iz vrlo sušnih dijelova Omana. Aroma je više limunasta u odnosu na crnu verziju koja dolazi iz vlažnijih dijelova Omana, finija i “mekša”. Energetski je ovo ulje “glave”, dok je crni sveti tamjan ulje “korijena”.

Category:

Description

Tamjan sveti, također poznat kao tamjan iz Omana, potječe iz sušnih područja Omana. Njegova aroma je više limunasta u usporedbi s crnom verzijom koja dolazi iz vlažnijih područja. Ovo ulje ima suptilniju i “mekšu” aromu. Energetski gledano, tamjan sveti djeluje na “glavu”, dok je crni sveti tamjan više povezan s “korijenom”.

Postoje razlike u mišljenjima je li Boswellia Sacra posebna vrsta ili samo varijacija Boswellie Carterii (arapskog tamjanovca). Neki autori smatraju da je Boswellia Sacra samo varijacija vrste Carterii.

Tamjan sveti ima izrazito sedativno djelovanje te se može koristiti inhalacijski ili lokalno na koži za ublažavanje napetosti i stresa. Njegova umirujuća svojstva mogu donijeti olakšanje i opuštanje uma i tijela.

Osim toga, tamjan sveti ima mukolitičko i ekspektorirajuće djelovanje, što ga čini izvrsnim izborom za tretiranje različitih respiratornih infekcija. Inhaliranje ili lokalna primjena ovog ulja može pomoći u olakšavanju simptoma kašlja, prehlade i upale dišnih putova.

Tamjan sveti je također cijenjen u kozmetičkoj industriji, posebno za njegu zrele kože sklonu borama. Ovo ulje može pružiti hidrataciju, pomladiti kožu i poboljšati njezinu elastičnost. Dodatak tamjana svetog u kozmetičke proizvode može pružiti anti-age učinke i pomoći u održavanju zdrave i blistave kože.

Važno je napomenuti da se pri korištenju eteričnog ulja tamjana svetog treba pridržavati uputa stručnjaka i provesti test na malom dijelu kože kako bi se izbjegle eventualne alergijske reakcije ili preosjetljivost.

U zaključku, eterično ulje tamjana svetog ima širok spektar primjena, od ublažavanja stresa i napetosti do potpore dišnim putovima i njege kože. Njegova limunasta aroma i umirujuća svojstva čine ga vrijednim sastojkom u aromaterapiji i kozmetičkim proizvodima. Pravilna primjena ovog ulja može donijeti brojne blagodati za tijelo i um. Uvijek je preporučljivo konzultirati se sa stručnjakom prije korištenja ulja tamjana svetog kako biste osigurali sigurnu i pravilnu primjenu.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight 0,025 kg
Veličina

5ml