Kakao maslac puter – Cocoa butter

5,90 KM175,00 KM

Djelovanje na kožu: Kakao butter(maslac) štiti kožu od spoljašnih faktora(dugotrajna izloženost suncu, vjetru, hladnoći itd, ), Djeluje tako što usporava gubitak vode kože, tako što formira barijerni zaštitni omotač. Njegova gustoća čini ga koemulgatorom ili modifikatorom konzistencije, Veoma često se koristii kao sastojak krema, losiona i mlijeka za tijelo. U nekim jednostavnijim formulacijama koristiti se za izradu pseudoemulzija tipa VU, premda nije pravi emulgator. Stvara snažni film na koži, dajući joj glatkoću. Spriječava dehedrataciju kože.

SKU: N/A Category: Tag:

Description

Opis: Kakao maslac (kakao butter) ima široku primjenu i donosi brojne prednosti za kožu i tijelo. Ovaj prirodni sastojak ima izvanredno djelovanje na kožu, čineći je zaštićenom od štetnih vanjskih faktora poput sunca, vjetra i hladnoće. Osim toga, kakao maslac pomaže u očuvanju hidratacije kože tako što usporava gubitak vode i stvara zaštitni omotač.

Djelovanje: Jedna od važnih karakteristika kakao maslaca je njegova gustoća, koja mu omogućuje da djeluje kao koemulgator ili modifikator konzistencije u kozmetičkim proizvodima. Zbog toga se često koristi kao sastojak u kremama, losionima i mlijeku za tijelo. U nekim jednostavnijim formulacijama može se koristiti za izradu pseudoemulzija tipa VU, iako nije pravi emulgator. Kakao maslac stvara snažan film na koži, pružajući joj glatkoću i sprječavajući dehidraciju. Osim toga, njegova vodootpornost čini ga idealnim za proizvode za sunčanje, jer sprječava isušivanje i ispiranje pigmenata.

Nadalje, kakao maslac ima važnu ulogu u izradi sapuna. On pruža čvrstoću sapunu i čini ga kvalitetnim proizvodom. Hladno tiješteni kakao maslac ima intenzivan miris čokolade, koji podsjeća na miris čokolade za kuhanje. Ova karakteristika dodatno obogaćuje doživljaj korištenja sapuna s kakao maslacem.

Djelovanje kakao maslaca na kožu: Zaštita i hidratacija

Upotreba u kozmetici: Kada je riječ o kozmetičkim proizvodima, Kakao maslac (kakao butter) ima široku primjenu. On je visokokvalitetni emolijens i kondicioner koji koži pruža prirodni sjaj, omekšava je i vraća joj elastičnost. Također se koristi kao filmogeno sredstvo, negelirajući ugušćivač i ovlaživač u mnogim kozmetičkim preparatima. Kakao maslac može se koristiti u proizvodima za njegu suhe i oštećene kože, uljima za kupanje te proizvodima za sunčanje. Također je pogodan za dekorativnu kozmetiku, kao što su karmini za usne. Njegova svestranost omogućuje njegovu primjenu u izradi balzama, supozitorija, vagitorija i dječje kozmetike.

Upotreba u ishrani: Kakao maslac (kakao butter) također ima značajnu ulogu u prehrani. On je bogat antioksidansima koji doprinose ukupnom zdravlju organizma. Kakao obiluje magnezijem, mineralom koji je važan za funkcionalnost srca, mozga i probavnog sustava. Studije su pokazale da konzumacija kakaa može pomoći u regulaciji krvnog tlaka, smanjenju rizika od srčanih bolesti te poboljšanju koncentracije i pamćenja. Također se vjeruje da kakao maslac može pomoći u regulaciji razine šećera i kolesterola, te pružiti zaštitu od određenih malignih bolesti. S obzirom na svoje antioksidativno djelovanje, kakao maslac pomaže u smanjenju razine stresa i depresije te jača imunološki sustav organizma.

Kakao maslac se dobiva iz zrna kakaa hladnim tiještenjem. Važno je napomenuti da nije testiran na životinjama i da ne sadrži GMO sastojke, što ga čini prirodnim i etički prihvatljivim izborom. Zahvaljujući svim navedenim prednostima, kakao maslac je postao neizostavan sastojak u kozmetičkoj i prehrambenoj industriji. Njegova visoka učinkovitost i širok raspon primjene čine ga poželjnim sastojkom u mnogim proizvodima namijenjenim za njegu kože, ljepotu i zdravlje.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

100g, 500g, 1000g, 5kg