Eterično ulje Čempres

5,90 KM29,90 KM

Eterično ulje Čempresa je prije svega poznato kao limfotonik i venotonik. Ulje čempresa ima široku primjenu u korištenju kod varikoznih vena, otečenih nogu, hemeroida (dermalno) te tuberkuloze (inhalacijski i dermalno). Jedno od najučinkovitijih ulja u suzbijanju upala grla, nosa i bronhija u ranoj fazi. Kad se pojave simtpomi stezanja i peckanja grla, dovljna je jedna kap ulja, neprijatan okus terpentina se razvija i prožima grlo, a nakon nekoliko minuta okus se mijenja i postaje ugodan, pojavom ponovnog osjećaja pečenja i stezanja grla postupak se ponovi, a nakon nekoliko primjena (4-5) upala potpuno nestaje.

SKU: N/A Category: Tag:

Description

Opis: Eterično ulje čempres je vrlo svestrano ulje koje ima brojne korisne aktivne supstance, uključujući α-pinen, δ-3-karen, limonen, borneol, terpinolen, mircen, β-pinen, bornil-acetat, terpinen-4-ol, sabinen, γ-terpinen, linalool, α-tujen. Ovo ulje je poznato po svojim tonizirajućim, adstringentnim, antimikrobnim, umirujućim i detoksikacijskim svojstvima. Također je poznato po svojoj sposobnosti reguliranja viška tekućine u tijelu.

Inci naziv: Cupressus Sempervirens Oil

Primjena eteričnog ulja čempres:
  • Tretiranje problema s venama i limfnim sustavom: Ulje čempres se često koristi u liječenju varikoznih vena, otečenih nogu i hemoroida. Njegova adstringentna svojstva pomažu u jačanju venskih zidova i poboljšanju cirkulacije, dok njegove tonizirajuće osobine doprinose smanjenju oticanja.
  • Ublažavanje upalnih stanja dišnog sustava: Eterično ulje čempres može se koristiti za ublažavanje simptoma kašlja, začepljenosti, astme i bronhitisa. Inhalacija ovog ulja ili primjena putem masaže pruža olakšanje i potiče pročišćavanje dišnih putova.-
  • Pozitivan učinak na kožu: Eterično ulje čempres ima detoksikacijska svojstva koja potiču izlučivanje toksina iz tijela. Također, adstringentne osobine ulja pomažu u smanjenju celulita. Može se koristiti u masaži ili dodavanjem nekoliko kapi u kupku za stopala.
Načini korištenja eteričnog ulja čempres:
  • Direktna inhalacija: Eterično ulje čempres može se inhalirati putem inhalatora ili jednostavno udisanjem izravno iz bočice. Ova metoda omogućuje da terapijske prednosti ulja brzo dospiju u dišni sustav.
  • Aromaterapija: Ulje čempres može se koristiti u aroma svjetiljci ili difuzeru kako bi se stvorila ugodna atmosfera i iskoristile terapijske prednosti ulja. Ovo je posebno korisno za opuštanje i smanjenje stresa.
  • Lokalna primjena: Za lokalnu primjenu, ulje čempres treba razrijediti s baznim uljem poput ulja badema ili makadamije. Razblažena smjesa može se umasirati u područje zglobova, vena ili kapilara kako bi se ublažili simptomi i potaknula cirkulacija.
Važne napomene:

Prije upotrebe eteričnog ulja na koži važno je provesti test osjetljivosti kako biste se uvjerili da niste alergični na neku od njegovih sastavnica. Ovaj jednostavan test pomaže u identifikaciji mogućih nepoželjnih reakcija prije nego što nanesete eterično ulje na veće područje kože. Ako nemate nikakve reakcije na test osjetljivosti, možete sigurno koristiti odabrano eterično ulje na koži. Međutim, uvijek se preporučuje razrjeđivanje eteričnih ulja prije nanošenja na kožu kako bi se izbjegla iritacija ili preosjetljivost. Ne koristiti za vrijeme trudnoće i dojenja kao ni za djecu ispod 5 godina starosti.

 

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

10ml, 50ml, 100ml