Elastin – anti age komponenta

16,15 KM28,90 KM

Bistra žućkasta tekućina, gotovo bez mirisa lako topljiva u vodi, alkoholno vodenim otopinama i alkoholu. Koristi se u anti-age kozmetici (lagane emulzije i kreme) zbog povećanja elastičnosti kože. Ne grijati iznad 35°C.

Description

Opis: Elastin je bistra žućkasta tekućina, gotovo bez mirisa, koja je lako topljiva u vodi, alkoholno vodenim otopinama i alkoholu, ima različite primjene koje čine ovu supstancu zanimljivom i korisnom u različitim područjima. Jedna od tih primjena je u anti-age kozmetici, posebno u proizvodnji laganih emulzija i krema, gdje se koristi s ciljem povećanja elastičnosti kože.

Upotreba u kozmetici: Ova aktivna supstanca ima nekoliko karakteristika koje je čine pogodnom za upotrebu u kozmetičkim proizvodima. Prvo, njen gotovo neprimjetan miris pruža prednost jer omogućuje miješanje s drugim mirisnim sastojcima bez prevelikog utjecaja na konačni proizvod. Drugo, njezina visoka topljivost u vodi, alkoholno vodenim otopinama i alkoholu olakšava procese formulacije, jer se lako može integrirati u različite baze.U anti-age kozmetici, povećanje elastičnosti kože ključan je cilj. Upotreba ove aktivne komponente ne pruža značajne prednosti u postizanju tog cilja. Kada se dodaje u lagane emulzije ili kreme, ova supstanca može poboljšati elastičnost kože, čineći je glatkom i čvršćom. Redovita upotreba kozmetičkih proizvoda koji sadrže ovu tekućinu može pridonijeti smanjenju znakova starenja i poboljšanju cjelokupnog izgleda kože.

Važna napomena: Elastin ne smije grijati iznad 35°C kako bi se očuvala njegova svojstva. Kontrola temperature tokom proizvodnje kozmetičkih proizvoda ključna je kako bi se osigurala optimalna stabilnost i učinkovitost ove supstance.

Ukratko,Elastin predstavlja koristan sastojak u anti-age kozmetici. Njegovo korištenje u laganim emulzijama i kremama doprinosi povećanju elastičnosti kože, pružajući blistav i mladolik izgled. Međutim, važno je voditi računa o temperaturi tijekom rukovanja ovom supstancom, kako bi se osigurala njezina stabilnost i učinkovitost.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

50ml, 100ml