Cedar, virđinijski (Juniperus virginiana) eterično ulje Oshadhi 10ml

15,00 KM

Uz čempres i tršlju, virđinijski cedar spada u klasu venetonika. Potiče vensku cirkulaciju i time ublažava probleme proširenih vena i umornih, bolnih nogu. U tu svrhu najčešće se kombinira s maceratom centele i biljnim uljem tamanua, te s limfotoničnim eterinim uljima poput atlaskog ili himalajskog cedra.

Vrlo jednostavnu mješavinu za teške, bolne i otečene noge možete spraviti tako da u 100 ml macerata centele dodate 30 kapi eteričnog ulja virđinijskog cedra. Takvu mješavinu možete koristiti 2-3 x dnevno.

Category:

Description

Cedar virđinijski eterično ulje

Cedar virđinijski je eterično ulje izuzetno korisno i spada u klasu venotonika. Ovo predivno ulje ima sposobnost poticanja venske cirkulacije, čime se umanjuju problemi proširenih vena i umornih, bolnih nogu. Kako biste postigli najbolje rezultate, preporučuje se kombiniranje ovog ulja s maceratom centele i biljnim uljem tamanua. Također, možete ga kombinirati s limfotoničnim eteričnim uljima kao što su atlasov ili himalajski cedar.

Pored svojih venotoničnih svojstava, ulje virđinijskog kedra također ima i druge blagodati za tijelo. Ovo ulje se često koristi kao prirodni sredstvo za smirivanje i opuštanje, te kao podrška za dišni sustav. Također, ima prijatan i umirujući miris koji može pomoći u oslobađanju od stresa i napetosti.

Kada koristite ulje virđinijskog kedra, važno je slijediti upute za uporabu. Prije nanošenja na kožu, uvijek ga razrijedite s baznim uljem kako biste izbjegli iritaciju. Možete ga koristiti za masažu ili dodati nekoliko kapi u kupku radi opuštanja. Također je popularan izbor za aromaterapiju, gdje ga možete difuzirati u prostoru i uživati u njegovom blagotvornom mirisu.

Uz sve navedene prednosti, važno je napomenuti da eterično ulje virđinijskog kedra nije prikladno za trudnice, dojilje i djecu. Također, uvijek se preporučuje konzultirati stručnjaka prije nego što ga koristite ako imate bilo kakve zdravstvene probleme ili uzimate lijekove.

Ukratko, eterično ulje virđinijskog kedra je dragocjen proizvod s mnogo zdravstvenih prednosti. Od njegovih venotoničnih svojstava do svoje sposobnosti za smirivanje uma, ovo ulje je vrijedan dodatak vašoj kolekciji eteričnih ulja. Uživajte u njegovim blagodatima, ali uvijek pazite na pravilan način korištenja i konzultirajte se s stručnjakom ako imate bilo kakva pitanja ili nedoumice.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight 0,040 kg
Veličina

10ml