Cedar atlaski (Cedrus atlantica) eterično ulje Oshadhi 10ml

14,00 KM

Eterično ulje atlaskog cedra je prije svega jaki limfotonik, pa je ulja izbora za tretiranje celulita, retencije vode, umornih i otečenih nogu. U tu svrhu se često kombinira s drugim uljima sličnog djelovanja, poput borovice, no i sa uljima koja djeluju na cirkulaciju, poput ružmarina cineola i čempresa.

Category:

Description

Cedar atlaski eterično ulje

Cedar atlaski eterično ulje. Izdvaja se kao moćan limfotonik, čime ga čini preferiranim izborom za tretiranje raznih stanja kao što su celulit, zadržavanje vode te umorne i otečene noge. U tu svrhu, često se preporučuje kombinacija s drugim uljima koja imaju slična svojstva. Dobro se kombinuje i s uljima koja pozitivno utječu na cirkulaciju, primjerice ružmarin cineol i čempres.

Kada je riječ o seboregulirajućem djelovanju, eterično ulje atlaskog cedra pokazuje iznimne rezultate. Prvenstveno su ti rezultati u tretiranju akni, čireva, dermatitisa, seboreje, masne kože te kože s proširenim porama. Zahvaljujući tim svojstvima, ovom ulju se često dodaje u pakunge i preparate za njegu vlasišta kod problema s prhuti, istovremeno potičući zdrav rast kose.

Iako eterično ulje atlaskog cedra pruža brojne prednosti, važno je imati na umu da se oralna upotreba ovog ulja ne preporučuje tijekom trudnoće kako bi se izbjegli mogući rizici.

Primjena

Kako biste iskoristili sve blagodati eteričnog ulja atlaskog cedra, postoje različiti načini primjene. Može se nanositi lokalno na kožu ili vlasište, inhalirati ili koristiti u aromaterapiji. Prije upotrebe, preporučuje se razrjeđivanje ulja nekim baznim uljem, kako bi se izbjegla preosjetljivost kože. U slučaju primjene na većim površinama tijela ili kod osjetljive kože, uvijek je korisno konzultirati se s aromaterapeutom ili dermatologom.

Važno je napomenuti da svaka osoba može reagirati drugačije na određene tvari, pa je uvijek preporučljivo provesti mali test na koži prije šire primjene, kako bi se izbjegle moguće alergijske reakcije ili neželjeni učinci.

Sve u svemu, eterično ulje atlaskog cedra predstavlja vrijedan prirodni proizvod s mnogobrojnim svojstvima. Njegova primjena može pružiti brojne koristi. Te koristu su poboljšanje limfne cirkulacije, tretiranje kožnih problema poput akni, čireva, te poticanje rasta kose. Uvijek je važno slijediti upute stručnjaka i koristiti ulje na siguran i odgovoran način kako bismo postigli najbolje rezultate za naše tijelo i kožu.

Pored ulja himalajskog cedra, u ponudi imamo i atlaski te virđinijski kedar.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight 0,025 kg
Veličina

10ml