Čajevac (Melaleuca alternifolia) BIO eterično ulje Oshadhi

16,90 KM

Čajevac je zimzelena grmolika biljka, samonikla u Australiji, danas široko kultivirana na plantažama. Ima izdužene nepodijeljene listove koji više podsjećaju na iglice, s vidljivim žlijezdama duž listova koje sadrže eterično ulje. Cvijetovi su mali i bijele su boje. Biljka je endemska u suptropskom obalnom području istočne Australije.

Indikacije: antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva ulja čajevca odnose se na velik broj virusa, bakterija i gljivica. Randomizirane kliničke studije dokazale su djelotvornost čajevca kod blagog do srednje teškog oblika akni. Dokazi iz narodne medicine također su brojni. Danas postoji niz kozmetičkih proizvoda sa sadržajem ulja čajevca. U fitoaromaterapeutskim tretmanima eterično ulje čajevca koristi se kod svih oblika dišnih infekcija, infektivne upale crijeva, urogenitalnih infekcija, kožnih infekcija, akni, imunodepresije i općeg umora te kao preventiva od oštećenja kože kod terapije zračenjem.

SKU: N/A Category:

Description

Opis: Eterično ulje čajevca je jedno od najpopularnijih eteričnih ulja koje se često naziva “panacejom” za sve vrste infekcija. Ovo ulje se dobiva iz zimzelene grmolike biljke poznate kao čajevac, koja je samonikla u Australiji i široko se uzgaja na plantažama. Listovi čajevca su izduženi i podsjećaju na iglice, a na njima se nalaze vidljive žlijezde koje sadrže eterično ulje. Cvijetovi su mali i bijele boje. Ova biljka je endemska za suptropsko obalno područje istočne Australije.

Eterično ulje čajevca ima antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva koja se odnose na veliki broj virusa, bakterija i gljivica. Randomizirane kliničke studije su dokazale djelotvornost ulja čajevca u tretiranju blage do srednje teške akne. Osim toga, i narodna medicina prepoznaje blagodati ovog ulja. Danas postoji veliki broj kozmetičkih proizvoda koji sadrže ulje čajevca. U fitoaromaterapiji se koristi za tretiranje različitih infekcija dišnih puteva, upalnih stanja crijeva, infekcija mokraćnog sustava, kožnih infekcija, akni, imunodepresije, općeg umora te kao preventiva za oštećenje kože tijekom terapije zračenjem.

Postoji nekoliko načina kako koristiti eterično ulje čajevca:
  • Za dezinfekciju prostora: Dodajte nekoliko kapi ulja čajevca u difuzer. Ovo ulje se dobro slaže s eteričnim uljima limuna i eukaliptusa globulus te će stvoriti ugodnu mirisnu atmosferu dok istovremeno dezinficira prostor.
  • Za tretiranje akni: Pomiješajte ulje 3ml ulja čajevca sa 7ml nekog biljnog ulja, poput tamanu ulja, i nanesite direktno na akne. Ovo će pomoći u smanjenju upale i poticanju procesa zacjeljivanja.
  • Za opću njegu lica: Pomiješajte 10 kapi ulja čajevca s 30 ml nekog biljnog ulja i nanesite na cijelo lice. Ova mješavina će pružiti hidrataciju i pomoći u održavanju zdrave kože.
  • Za tretiranje gljivica na noktima: Pomiješajte ulje čajevca u omjeru 1:1 s nekim biljnim uljem, a možete dodati i nekoliko drugih odgovarajućih eteričnih ulja prema određenoj recepturi. Ova mješavina se nanosi na nokte kako bi se tretirale gljivične infekcije.
  • Za tretiranje peruti: Dodajte nekoliko kapi ulja čajevca u šampon kako biste tretirali perut i osvježili vlasište.

Eterično ulje čajevca je svestrani proizvod s brojnim primjenama u prirodnoj njegi. Ukoliko se pravilno koristi, može pružiti mnoge blagodati za kožu, kosu i zdravlje općenito. Važno je zapamtiti da se ulje treba koristiti s oprezom i pratiti reakciju kože. Uživajte u blagotvornim svojstvima ovog popularnog eteričnog ulja i iskoristite ga kao podršku vašem zdravlju i ljepoti.

Važna napomena:

Važno je napomenuti da kao i druga eterična ulja, čajevac može izazvati iritaciju kože i sluznice ako se koristi u koncentriranom obliku. Iako se neki aromaterapeuti preporučuju nanošenje nerazrijeđenog ulja, potrebno je biti oprezan kod osoba osjetljivih na kožu ili sklonih alergijama. Oralna konzumacija velikih količina ulja čajevca može biti toksična.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

10ml