Sapunska baza za kremaste (creamy) sapune SLS free

18,90 KM

Opis: Baza za kremasti sapun ne sadrži vodu. Zato ne gubi na težini i ne rješava dodatke koji otapaju vodu (npr. šećer). Zbog visokog postotka glicerina ostavlja ugodan osjećaj na koži. Ova baza je namjenja za izradu kremasti sapuna, piling(scrub) sapuna, pjenasti sapuna.

– Sadrži “zelene” tenzide.

– Voda se može dodati do 20%*

– Ulja se mogu dodati do 3%*

– Voda i ulja se NE SMIJU DODATI ZAJEDNO. Samo jedno ili drugo.

Ne sadrži sastojke životinjskog porijekla. Nije testirano na životinjama.

Sastav: Glycerine, stearic acid, sodium stearate, sodium cocsulfate, sodiuim cocoylisethionat, maltodextrin, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinon

Description

Opis: Baza za kremasti sapun ne sadrži vodu što predstavlja praktično i kvalitetno rješenje za izradu raznih vrsta sapuna. Jedna od glavnih prednosti ove baze je što ne gubi na težini kao što je to slučaj s drugim vrstama sapuna koje sadrže vodu. Također, nije potrebno rješavati dodatke koji bi mogli otopiti vodu, kao što je slučaj s dodatkom šećera.

Ova baza za sapun karakterizira visok postotak glicerina, koji pruža iznimno ugodan osjećaj na koži. Glicerin je poznat po svojim hidratantnim svojstvima i sposobnosti zadržavanja vlage, čineći kožu mekom i glatkom. Stoga, upotreba ove baze za sapun može pružiti hidrataciju i njegu koži.

Glicerinski učinak: Osjećaj mekoće i hidratacije na koži

Važna napomena:  Voda se može dodati u bazu za sapun do 20%, što omogućava prilagodbu sapuna prema željenim karakteristikama i teksturi. S druge strane, ulja se mogu dodati u količini do 3%. Važno je napomenuti da se voda i ulje ne smiju dodavati zajedno. Potrebno je dodati ili vodu ili ulje kako bi se osigurala stabilnost i kvaliteta sapun. Još jedna važna karakteristika ove baze za sapun je da ne sadrži sastojke životinjskog porijekla.

Ova osobina zadovoljava potrebe veganskih potrošača, koji preferiraju proizvode bez ikakvih životinjskih derivata, kao i vegetarijanskih potrošača koji izbjegavaju proizvode koji sadrže sastojke dobivene iz mesa ili ribe. Osim toga, baza za sapun nije testirana na životinjama, što je još jedan pozitivan aspekt u skladu s etičkim načelima.

Sastav: glicerin, stearinsku kiselinu, natrijev stearat, natrijev kokosulfat, natrijev kokoilizetionat, maltodekstrin, metilkloroizotiazolinon i metilizotiazolinon.

S obzirom na svoje prednosti i fleksibilnost u upotrebi, ova baza za kremasti sapun je odličan izbor za izradu različitih vrsta sapuna, uključujući kremaste sapune, piling sapune i pjenaste sapune.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight N/A
Veličina

1kg