Ajowan eterično ulje Oshadhi 10ml

15,00 KM

Eterično ulje Ajowan dobiva se destilacijom sjemenki biljke Trachyspermum ammi, koja je poznata po svojim antimikrobnim svojstvima. Ovo ulje je vrlo snažno mikrobicidno, posebno protiv bakterija i gljivica. Međutim, važno je napomenuti da je ulje Ajowan vrlo agresivno za kožu i treba ga koristiti samo u specifičnim slučajevima teških infekcija koje ne reagiraju na druge lijekove ili eterična ulja.

Category:

Description

Ajowan eterično ulje – moćno mikrobicidno ulje

Kratki opis:

Ajowan eterično ulje dobiva se destilacijom sjemenki biljke Trachyspermum ammi, koja je poznata po svojim antimikrobnim svojstvima. Ovo ulje je vrlo snažno mikrobicidno, posebno protiv bakterija i gljivica. Međutim, važno je napomenuti da je ulje Ajowan vrlo agresivno za kožu i treba ga koristiti samo u specifičnim slučajevima teških infekcija koje ne reagiraju na druge lijekove ili eterična ulja.

Djelovanje: Eterično ulje Ajowan se ističe svojim izuzetno snažnim mikrobicidnim djelovanjem. Aktivni sastojci u ovom ulju, poput timola i karvakrola, imaju snažne antimikrobne svojstva koja mogu pomoći u suzbijanju infekcija. Međutim, treba biti oprezan jer je ulje Ajowan vrlo agresivno za kožu i može izazvati iritaciju i alergijske reakcije.

Namjena: Eterično ulje Ajowan se koristi samo u specifičnim slučajevima teških infekcija koje ne reagiraju na druge lijekove ili eterična ulja. Primjeri takvih infekcija mogu uključivati bakterijske ili gljivične infekcije koje zahtijevaju izuzetno snažno antimikrobno djelovanje. Ovo ulje može biti korisno kod infekcija kao što su kandidijaza, stafilokokne infekcije, kožne infekcije i slično. Uvijek se savjetujte s kvalificiranim stručnjakom prije korištenja ulja Ajowan.

Upotreba:

Kada se koristi eterično ulje Ajowan, važno je biti vrlo oprezan i koristiti ga u koncentracijama do maksimalno 5%. Prije upotrebe, ulje treba razrijediti s baznim uljem, poput kokosovog ulja ili bademovog ulja. Ova razrijeđena smjesa može se nanositi lokalno na zahvaćena područja kože ili koristiti kao sastojak u pripravcima za njegu kože. Važno je strogo slijediti upute stručnjaka i ne prekoračiti preporučenu koncentraciju.

Važna napomena: Prilikom korištenja ovog eteričnog ulja, treba biti svjestan njegovog potentnog djelovanja i potencijalnih nuspojava. Budući da je ulje Ajovan vrlo agresivno za kožu, može izazvati iritaciju, crvenilo i osjetljivost. Osobe s osjetljivom kožom ili sklone alergijskim reakcijama trebaju biti posebno oprezne prilikom korištenja ovog ulja. Također, trudnice, dojilje i djeca trebaju se posavjetovati s liječnikom prije korištenja ulja Ajowan. U slučaju neželjenih reakcija, odmah prekinite upotrebu i potražite medicinski savjet.

1. Vaše narudžbe šaljemo putem kurirske službe EuroExpress

  • 0,00 KM (besplatno) za narudžbe iznad 150,00 KM vrijednosti

  • 6,00 KM za narudžbe ispod 150,00 KM vrijednosti

Kupac od dostavne službe dobiva SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Vrijeme dostave nije moguće birati. CCa sat vremena prije dostave dostavljač zove primaoca pošiljke.

2. Lično preuzimanje u našoj trgovini

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje.

U trgovini, naravno, možete kupovati i bez prethodne web narudžbe, kao i u bilo kojem drugom dućanu.

Dostavu vršimo samo unutar Bosne i Hercegovine. Minimalni iznos za narudžbu nije ograničen.

Naša trgovina nalazi se u Mostaru, na adresi Bišće polje bb..

Radno vrijeme trgovine: PON-PET: 09:00-16:00h, SUB: 10:00-14:30h.

PLAĆANJE: U trgovini je omogućeno plaćanje gotovinom te karticama jednokratno: (Visa, MasterCard)

Rezervacija narudžbe. Za kupovinu u trgovini poželjno je unaprijed izvršiti narudžbu putem web shopa ili telefona. Narudžbu preuzimate tek nakon što Vas obavjetimo da je narudžba spremna

Cijene u trgovini su identične cijenama na našoj web stranici.

Osobine, djelovanje, indikacije i način primjene opisani su u stručnoj literaturi i na internet stranicama posvećenim aromaterapiji, ljekovitom bilju i zdravom načinu života. Navedeni podaci informativnog su karaktera i ne sadrže medicinske informacije. Volimo Prirodno d.o.o. nije odgovoran za njihovu tačnost.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere opreza navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije nisu medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, gline i aktivni ugalj u Bosni i Hercegovini nisu registrovani kao hrana ili dodatak prehrani. Na tržištu se najčešće nalaze kao sirovine, što znači da o krajnjem korisniku i granicama njegova znanja ovisi za šta će koristiti konkretan proizvod.

Sva eterična ulja potrebno je razrijediti (u biljnom ulju) prije nanošenja na kožu. Individualne reakcije su moguće na bilo koji sastojak, pa tako i na sastavnice eteričnih ulja. U slučaju alergijskih reakcija, preporučujemo prestati koristiti sva eterična ulja sličnog hemijskog sastava.

Sirovine (kozmetičke sirovine, gline, većina eteričnih i biljnih ulja, boje, kozmetičke baze, hidrolati, mirisna ulja) ne dolaze uz uputstvo za upotrebu..

Iskustva(recenzije) korisnika odražavaju iskustva kupaca sa određenim proizvodom, te Volimo Prirodno doo nije odgovoran za opise djelovanja, svojstva proizvoda i savjete koje korisnici u svojim iskustvima navode.

Individualne reakcije na kozmetiku, biljna ulja, macerate, butere, eterična ulja, hidrolate, kozmetičke sirovine, kozmetičke baze, mirisna ulja i sl. ne priznajemo kao reklamaciju, kao ni normalne varijacije u boji, mirisu i konzistenciji biljnih ulja, maslaca, macerata, eteričnih ulja, hidrolata, kozmetičkih sirovina i kozmetike.

Additional information

Weight 0,040 kg
Veličina

10ml