Koje koristi Ricinusovo ulje ima za rast kose, pomlađivanje kože i čvrste nokte

Koje koristi Ricinusovo ulje ima za rast kose, pomlađivanje kože i čvrste nokte

Ulje ricinusa hidratizira kožu, a zbog visokog udjela vitamina E pomaže kod raznih kožnih bolesti kao što su gljivična oboljenja kože.

icinusovo ulje ima veliku upotrebu u kozmetici zbog visokog udjela vitamina E i ricinoleične kiseline. Zbog svojih hidrantnih svojstava idealno je sredstvo za njegu suhe kože i kose, kože sklone infekcijama, te zrele kože (budući da umanjuje pojavu bora). Ricinusovo ulje je poželjno sredstvo za hidrataciju kože, jer zbog svoje male molekularne težine lako prodire u pore kože i korijen kose (za razliku od većine ulja za njegu, koji ne prodiru duboko u kožu i djeluju površinski, ulje ricinusa dubinski njeguje kožu i kosu). Ulje ricinusa hidratizira kožu, a zbog visokog udjela vitamina E pomaže kod raznih kožnih bolesti kao što su gljivična oboljenja kože. Ricinusovo ulje odličan je dezinficijens, za manje povrede kože (ogrebotine, ubodi, posjekotine…). Direktnim nanošenjem na otvorenu ranu djeluje antimikrobno, te umanjuje svrbež i bol.

Ricinusovo ulje ima veliku upotrebu u kozmetici zbog visokog udjela vitamina E i ricinoleične kiseline. Zbog svojih hidrantnih svojstava idealno je sredstvo za njegu suhe kože, kože sklone infekcijama, zrele kože (budući da umanjuje pojavu bora) te za njegu kose.

Ricinusovo ulje za kožu
Ricinusovo ulje je poželjno sredstvo za hidrataciju kože, jer zbog svoje male molekularne težine lako prodire u pore kože i korijen kose (za razliku od većine ulja za njegu, koji ne prodiru duboko u kožu i djeluju površinski, ulje ricinusa dubinski njeguje kožu i kosu).

Ulje ricinusa hidratizira kožu, a zbog visokog udjela vitamina E pomaže kod raznih kožnih bolesti kao što su gljivična oboljenja kože. Ricinusovo ulje odličan je dezinficijens, za manje povrede kože (ogrebotine, ubode, posjekotine…).

Direktnim nanošenjem na otvorenu ranu djeluje antimikrobno te umanjuje svrbež i bol.

Također, može se koristiti kao prirodni odstranjivač šminke (za razliku od kemijskih odstranjivača, osim što ne sadrži nikakve iritirajuće i štetne supstance za kožu, ujedno i njeguje kožu lica). Zbog njegove gustoće, za skidanje šminke najbolje ga je koristiti u kombinaciji s jojobinim ili bademovim ulje.

Potrebno je imati na umu da ricinusovo ulje potiče rast dlaka, stoga ga oprezno koristite na područjima na kojima ne biste htjeli rast neželjenih dlačica.

Ricinusovo ulje za čišćenje lica

Ricinusovo ulje za kosu
Redovnom upotrebom, ricinusovo ulje može popraviti i oštećenja kose izazvana kemijskim putem (bojenje kose, ondulacija, izbjeljivanje).

Ricinusovo ulje može poslužiti kao odličan regenerator za kosu, tako da ga nanesete na kosu nakon pranja šamponom.

Prije samog nanošenja, potrebno je da kosa bude vlažna. Ricinusovo ulje je veoma gusto, tako da ga je dovoljno nanijeti u manjim količinama (nekoliko kapi). Ulje nanesite na vrhove kose i najviše do polovice dužine, ali nemojte na tjeme.

Nakon nanošenja, kosu umotajte toplim ručnikom i ostavite da odstoji nekoliko sati. Kosu potom dobro isperite. Korištenje na opranoj kosi ne preporuča se osobama tanke kose koja se lako masti.

Ricinusovo ulje za rast kose
Ricinusovo ulje koristi se za njegu kose još od vremena starih Egipćana, kada su muškarci ricinusovim uljem masirali vlasište, kako bi spriječili i tretirali ćelavost.

Ricinusovo ulje potiče rast kose, čak i na mjestima na kojima kosa ranije nije rasla.

Najbolje ga je umasirati u tjeme i potom rasporediti po ostatku kose sve do vrhova. Ovo ulje kosi daje zdrav izgled i poboljšava njenu gustoću, daje sjaj kosi i ubrzava njen rast, a pored toga, ono može ubrzati i rast trepavica.

Više o tome kako ricinusovo ulje može poboljšati gustoću i kvalitetu trepavica pročitajte ovdje.

Isto tako, ricinusovo ulje koristi se kao prirodno sredstvo za otklanjanje peruti. Pomiješajte 1-2 žlice ulja ricinusa s 1 žlicom kokosovog ulja, blago zagrijte i umasirajte toplu mješavinu u vlasište. Posebnu pozornost obratite na suhe dijelove tjemena. Ostavite da ulje djeluje najmanje 60 minuta pa kosu operite šamponom.

Ricinusovo ulje za nokte
Osim zdrave kože i lijepe kose, ricinusovo ulje idealno je ulje za njegu noktiju, jer učvršćuje lomljive nokte, ubrzava njihov rast te njeguje kožicu oko noktiju.

Ulje za njegu noktiju možete napraviti i sami:

Pomiješajte žlicu ricinusovog ulja u nekoliko žlica maslinovog ili bademovog ulja te smjesu ulja pohranite u staklenu bočicu (može vam poslužiti stara bočica od kapi za nos).
Smjesu umasirajte u nokte i kožicu oko noktiju pa pustite da se upije. Ovim uljem možete njegovati nokte svaki puta kada mijenjate lak za nokte, ili svakoga dana (ako ne koristite lak za nokte svakodnevno).

http://1.volimoprirodno.net/shop/racinusovo-ulje/

Ricinusovo ulje možete kupiti na Volimo Prirodno Web Shopu.