9 dobrobiti eteričnog ulja lavande

Lavanda (lavandula angustifolia) je jedno od najsvestranijih eteričnih ulja. Najčešće je poznata po svojim opuštajućim učincima na tijelo. Ljekoviti sastav eteričnog ulja Lavande vrlo je koristan za njegu kožu. Može se koristiti kod posjekotina, modrica i iritacija kože. Miris je umirujući i opuštajući – fizički i emocionalno. Ako nosite sa sobom bočicu eteričnog ulja lavande to je isto kao da imate vlastitu opremu za prvu pomoć.

1.Smirivanje

Utrljajte 2-3 kapi ulja lavande u dlanove, a zatim pomoću metode inhalacije duboko pomirišite tako da miris dopre sve do amigdalne žlijezde (emocionalno skladište) u vašem mozgu kako biste smirili um. Zatim trljajte na stopala, sljepoočnice ili na neko drugo mjesto za trenutni smirujući učinak na tijelo.

2. Pomoć za spavanje

Ponovno upotrijebite metodu inhalacije. Zatim trljajte kap lavandinog ulja na dlanoe i pređite rukom preko jastuk, tako da aromaticni miris lavande ostane na jastuku. Njegovo opuštajuće dejstvo pomoći će Vam da lakše zaspite.

3. Ubod pčele / uboda kukaca

Stavite kapljicu ulja lavande na mjesto uboda pčele ili drugog insekta. Kroz par minuta će se smanjiti iritacija i svrab.

4. Manja opeklina

Stavite 2-3 kapi ulja lavande na manju opekotinu kako biste smanjili bol. Ukoliko odma nakon što se opečete na mjesto opekotine utraljate par kapi kvalitetnog eteričnog ulja lavande budite sigurni da će se crvenilo, otok i bol upotpunosti povući. Lavanda zaista čini čuda!

5. Posjeketotine

Nanesite ulje lavande na mjesto gdje ste se porezali kako bi ste zaustavili krvarenje, očistili ranu i uništili bakterije

6. Krvarenje iz nosa

Da biste zaustavili krvarenje iz nosa, stavite kap ulja ulja lavande na maramu i omotajte ga ledom. Stavite ispod sredine gornje usne do dna nosa i tako držite dok je dok krvarenje ne prestane.

7. Suha i ispucala kožu

Ukoliko imate suhu ili ispucalu kožu ovo ulje Vam može itekako biti od koristi. Utrljajte par kapi ulja lavande svakodnevno na čistu kožu.

8. Ispucane usne

Utrljajte kap lavandinog ulja na usne i taj postupak ponovite par puta na dan.

9. Perut na kosi.

Utrljajte prije pranje kose nekoliko kapi ulja lavande u vlasište kose i tako ostavite 30 minuta. postupak ponavljate svaki put prije pranja kose sve dok ne uklonite perut.

Kao što možete vidjeti, lavanda je esencijalno ulje koje može poboljšati Vaš život, Uz pomoć eteričnog ulja Lavande možete podići raspoloženje, izliječiti mnoge kožne probleme i koristiti ga još na različite načine. Eterično ulje lavande je veliko tajno oružje koje uvijek treba imati pri ruci!

Eterično ulje Lavande možete kupiti ili poručiti u našem web shopu.