Ostvarite nevjerovatan popust i uštedite 50,00 KM

Ako ste ikada razmišljali o izradi vlastitih proizvoda, sada je pravo vrijeme da krenete. Naš Kozmetička Avantura – BOX za početnike u izradi kozmetike je početnički set proizvoda koji dolazi s pažljivo odabranim sirovinama koje će vam omogućiti izradu proizvoda poput: kreme za lice, balzama za usne ili balzama za tijelo kao glicerinskog sapuna za lice i kose. Ovaj set ima sve što vam je potrebno da započnete svoju kozmetičku radionicu kod kuće. Sada imate priliku da umjesto 145,00 KM kupite ovaj BOX za samo 95,00 KM

Kako da napravim kozmetički proizvod ukoliko ništa ne znam o tome?

Nema razloga za brigu, mi smo se pobrinuli za sve. Možete se opustiti i znati da ćemo vam osigurati sve potrebne recepte i detaljne korake kako biste uspješno stvorili svoje proizvode za njegu kože i kose.

U nastavku ovog teksta, pronaći ćete sve informacije koje vam trebaju kako biste izradili kremu, balzam za usne i glicerinski sapun. Bez obzira na vaše prethodno iskustvo u izradi kozmetike, naši koraci su jednostavni i pristupačni.

Sve što trebate učiniti je nastaviti čitati i uskoro ćete biti spremni započeti svoju vlastitu kozmetičku avanturu. Bez obzira jeste li početnik ili iskusni stvaratelj kozmetike, očekujte da ćete se iznenaditi rezultatima koje možete postići s našim Kozmetička Avantura – BOX za početnike u izradi kozmetike.

1. Receptura i postupak izrade hidratantne kreme
SastojakKoličina
Simulgel EG2g
ulje sjemenki grožđa6g
ulje avokada5g
ulje sjemenki šipka (nara)5g
Hidrolat Lavande80g
Geogard 2210,6g
Eterično ulje i kozmetički miris0,5g
Postupak izrade
 • Priprema radnog prostora: Prije početka izrade kreme, obavezno dezinficirajte radni prostor i alate kako biste osigurali čistoću i higijenu.
 • Priprema masne faze: U jednoj posudi pomiješajte biljno ulje grožđa, ulje avokada i biljno ulje sjemenki šipka (nara). Temeljito promiješajte ove sastojke dok ne dobijete homogenu smjesu. Ovo je vaša masna faza.
 • Priprema vodenu faze: U jednoj posudi dodajte vodenu fazu. U vodenu fazu spada voda, hidrolati gelovi, supstance topive u vodi itd. U ovoj recepturi ćemo koristiti hidrolat lavande
 • Emulgacija: Nakon što ste pripremili vodenu i masnu fazu lagano dodajte Simulgel u vodenu fazu i lagano miješate dok ne dobijete emulziju. Nakon toga dodajete masnu fazu (biljna ulja) i miješajte da se sve sjedini. Koristite štapni mikser za homogeno miješanje. Nastavite miješati dok krema potpuno ne emulgira i postane glatka i kremasta.
 • Dodavanje mirisa: Dodajte miris kozmetički ili eterično ulje u kremu i ponovno dobro promiješajte kako bi ste ravnomjerno rasporedili miris.
 • Dodavanje Geogarda 221: Sada možete dodati Geogard 221 kako biste osigurali konzervaciju kreme. Dobro promiješajte kako biste ravnomjerno rasporedili konzervans.
 • Pakiranje: Kremu prelijte u prikladno pakiranje, poput staklenki ili bočica za kreme i čuvajte je na sobnoj temperaturi.
 • Čišćenje: Nakon što završite, obavezno očistite svoj radni prostor i alate.

Vaša krema je sada spremna za upotrebu. Ne zaboravite označiti datum izrade i čuvati je na hladnom i suhom mjestu kako biste produžili njen rok trajanja.

2.Receptura i postupak izrade za balzam za usne
SastojciKoličina
Ulje jojobe45,5g
Shea butter40g
Pčeliji vosak(cera alba)12g
Eterično ulje(najčešće narandže)0,2g
CO2 ekstrakt ruzmarina0,2g
Postupak i način izrade:
 • Priprema Sastojaka: Počnite tako da pažljivo izmjerite svaki sastojak prema navedenoj recepturi. Imajte sve spremno i pri ruci prije nego što krenete sa samim procesom.
 • Zagrijavanje na Vodenoj Kupelji: Stavite odgovarajuću posudu na vodenu kupelj. Prvo ulijte ulje jojobe u posudu i blago ga zagrijte. Nakon što se ulje jojobe zagrije, dodajte shea maslac i lagano miješajte dok se potpuno ne otopi.
 • Dodavanje Pčelinjeg Voska: Nakon što se shea maslac otopi, dodajte pčelinji vosak (cera alba) i nastavite miješati dok se potpuno ne otopi.
 • Dodavanje Eteričnih Ulja: Sada je vrijeme da dodate eterična ulja koja će vašem balzamu dati karakterističnu aromu. Eterična ulja dodajte lagano i pažljivo miješajte.
 • CO2 Ekstrakt Ruzmarina: Nakon što su svi sastojci potpuno integrirani, dodajte CO2 ekstrakt ruzmarina kao prirodni antioksidans koji će pomoći produžiti trajnost balzama.
 • Miješanje: Nastavite miješati smjesu dok se CO2 ekstrakt ruzmarina potpuno ne otopi i dok eterična ulja ne budu ravnomjerno raspoređena. Skinite posudu s vodene kupelji.
 • Transfer u Ambalažu: Prelijte pripremljenu smjesu u odgovarajuću ambalažu za balzam. Ostavite balzam da se ohladi i stvrdne dok ne dobije željenu teksturu.
3.Postupak i način izrade glicerinskih sapuna:

Izrada sapuna kod kuće može biti kreativan i zadovoljavajući proces. Sapuni sa glicerinskom bazom su popularan izbor za početnike, jer su jednostavni za pravljenje i omogućavaju dodavanje različitih sastojaka kako biste postigli željeni miris i boju. Evo stručnog vodiča kroz korake u izradi sapuna sa glicerinskom bazom.

 • Priprema Glicerinske Baze: Prvi korak je priprema glicerinske baze. Usitnite je na manje komadiće kako bi se lakše rastopila. Otopite je na temperaturi od 60-70°C. To se može postići koristeći mikrovalnu pećnicu ili vodenu kupelj. Zagrijavanje u mikrovalnoj pećnici je brži način, dok je vodena kupelj metoda preciznija. Pazite da se glicerinska baza potpuno otopi i pretvori u tečno stanje.
 • Dodavanje Dodatnih Sastojaka: Nakon što je glicerinska baza potpuno otopljena, dodaju se ostali sastojci kako biste prilagodili sapun vašim željama. Prirodne boje, eterična ulja, biljna ulja i mirisna ulja mogu se koristiti kako bi se postigla željena aroma i boja. Važno je paziti na ukupnu koncentraciju dodatnih sastojaka koja ne bi trebala prelaziti 1% svih sastojaka kako bi se očuvala stabilnost sapuna.
 • Miješanje i Kalupljenje: Nakon dodavanja sastojaka, smjesu je potrebno dobro promiješati kako bi se osiguralo ravnomjerno raspoređivanje dodataka. Kada je smjesa homogena, ulijte je u pripremljene kalupe. Silikonski kalupi se često koriste zbog svoje fleksibilnosti i lakog uklanjanja gotovog sapuna.
 • Hlađenje i Završetak: Sapun treba ostaviti da se ohladi i stvrdne u kalupima oko 2 sata. Nakon što se sapun potpuno stvrdne, može se pažljivo izvaditi iz kalupa. Ostavite sapun na suhom i prozračnom mjestu kako bi se potpuno osušio prije upotrebe. Kada se osuši, vaši sapuni su spremni za uživanje u blagodatima koje pružaju
Šta sve BOX sadrži?

Ne propustite ovu neponovljivu priliku i zakoračite u svijet prirodne kozmetike uz ovaj box i uštedite 50,00 KM u odnosu na redovne cijene.

Box sadrži: