tonik za licec receptura i postupak izrade

Opis: Tonik za lice je važan korak u svakodnevnoj rutini njege kože, jer osvježava, hidratizira i priprema kožu za daljnju njegu. Ako želite prirodno rješenje za tonik za lice, možete sami napraviti svoj vlastiti kod kuće. Ovdje je receptura za prirodni tonik za lice koja uključuje hidrolat ruže, aloe vera gel, vitamin B3, vitamin C, glicerin i alantoin.

Receptura za prirodni tonik za lice:

SastojakKoličina
Hidrolat ruže100ml
Aloe vera gel 1:110g
Vitamin B3(Niacinamide)2g
Vitamin C3g
Glicerin 99,5%5g
Alantoin0,2g

Koraci za izradu prirodnog tonika za lice:
  • Priprema radnog prostora: Dezinficirajte radnu površinu, posuđe i alate kako biste osigurali čistu i sigurnu izradu tonika.
  • Pomiješajte hidrolat ruže i aloe vera gel: U posudu za miješanje ulijte hidrolat lavande i dodajte aloe vera gel. Dobro promiješajte kako biste osigurali ravnomjerno miješanje sastojaka.
  • Dodajte vitamine: Dodajte vitamin B3 i vitamin C u smjesu hidrolata i aloe vera gela. Pažljivo promiješajte kako bi se vitamini ravnomjerno rasporedili.
  • Uključite glicerin: Dodajte glicerin u smjesu i pažljivo promiješajte. Glicerin će pružiti hidrataciju i mekoću koži.
  • Dodajte alantoin: Na kraju, dodajte alantoin u smjesu i dobro promiješajte. Alantoin je poznat po svojim umirujućim i regenerativnim svojstvima za kožu.
  • Pohranite tonik: Prelijte pripremljeni tonik u bocu s raspršivačem ili drugu prikladnu posudu. Čuvajte tonik na tamnom i hladnom mjestu kako biste produžili njegovu svježinu i učinkovitost.
Kako koristiti prirodni tonik za lice:

Nanesite tonik na čistu kožu lica koristeći blagi pokret tapkanja ili pamučni jastučić. Možete ga koristiti ujutro i navečer nakon čišćenja lica. Tonik će osvježiti kožu, hidratizirati je i pripremiti za daljnju njegu kao što su serum ili hidratantna krema.

Napomena: Prije upotrebe provjerite osjetljivost kože na mali dio područja kako biste bili sigurni da nema negativnih reakcija. Ako primijetite bilo kakve iritacije ili nelagodu, odmah prekinite upotrebu tonika.

Kreiranje vlastitog prirodnog tonika za lice omogućuje vam kontrolu nad sastojcima i pruža vam mogućnost prilagodbe recepture prema vašim specifičnim potrebama i preferencijama. Uživajte u otkrivanju blagodeti prirodne njege kože s ovim jednostavnim i učinkovitim receptom za prirodni tonik.

Gdje kupiti sirovine za izradu tonika?

Na našem web shopu – Volimo Prirodno, možete pronaći sve potrebne sastojke za izradu vašeg prirodnog tonika za lice. Nudimo širok izbor visokokvalitetnih hidrolata, uključujući hidrolat ruže koji je ključni sastojak u recepturi. Također, na našem web shopu možete pronaći aloe vera gel, vitamin B3, vitamin C, glicerin i alantoin, koji su neophodni za pripremu ovog tonika. Svi naši sastojci pažljivo su odabrani kako bi vam pružili najbolju kvalitetu i učinkovitost. Posjetite naš web shop i istražite našu bogatu ponudu sastojaka za izradu prirodne kozmetike. Sve što vam treba za prirodnu njegu kože možete pronaći na jednom mjestu, s povjerenjem da ćete dobiti autentične, sigurne i visokokvalitetne sastojke za vaš tonik i ostale prirodne proizvode.