ulje ploda divlje ruže

Ulje ploda divlje ruže je prirodni proizvod dobijen hladnim tiještenjem ploda divlje ruže. Bogato je esencijalnim masnim kiselinama, karotenoidima i prekursorima vitamina A, što mu daje izuzetna svojstva regeneracije kože. Ovo ulje je visoko cijenjeno u regenerativnoj njezi kože i koristi se u formulacijama namijenjenim zreloj i fotooštećenoj koži radi obnove i izjednačavanja pigmentacije.

Djelovanje: Ulje divlje ruže ima prirodna antioksidativna svojstva i djeluje blago adstrigentno. Emolijentna i hidratantna svojstva ovog ulja čine kožu mekom, glatkom i hidriranom. Njegova sposobnost usporavanja procesa starenja kože čini ga idealnim za oštećenu i osjetljivu kožu.

Namjena: Ulje divlje ruže se već vijekovima koristi za zacjeljivanje i njegu kože. Naučno istraživanje provedeno na Fakultetu hemije i farmakologije Sveučilišta začeća u Čileu 1983. godine potvrdilo je njegovo djelovanje na kožu. Istraživanje je obuhvatilo 180 osoba s primjetnim ožiljcima, aknama, borama, UV oštećenjima, opekotinama, ožiljcima od operativnih zahvata, dermatitisom i drugim kožnim problemima. Rezultati su pokazali da je ulje ploda divlje ruže regeneriralo kožu, smanjilo ožiljke i bore te pomoglo u povratku prirodne boje i tonusa kože.

Hidratacija i ljepota u jednom proizvodu

Lična upotreba: Ovo ulje može se koristiti u čistom obliku kao ulje za njegu čitavog tijela. Nanesite ga na kožu i nježno masirajte kako biste postigli hidrataciju i mekoću. Za liječenje ožiljaka ili oštećene kože, nanesite malu količinu ulja na područje i lagano umasirajte dok se ne upije. Redovna upotreba će pomoći u obnovi kože i smanjenju vidljivosti ožiljaka.

Upotreba u kozmetici: Ulje ploda divlje ruže može se koristiti kao sastojak u raznim kozmetičkim formulacijama. Može se dodati u kreme za zaštitu kože, losione, masti, ulja za kupanje, proizvode za zaštitu od sunca i kozmetiku namijenjenu njezi beba. Može se koristiti u koncentracijama od 1% do 100% u formulacijama kako bi se postigli željeni rezultati. Prilikom formuliranja, preporučuje se pravilno kombiniranje s drugim sastojcima kako bi se postigla sinergija i najbolji rezultati za kožu.

Važna napomena: Važno je napomenuti da se ulje divlje ruže koristi samo za spoljašnju upotrebu. Prije upotrebe na većoj površini kože, preporučuje se izvršiti test na malom području kako biste provjerili da nema alergijske reakcije ili iritacije. Ako se pojavi bilo kakva reakcija, prekinite upotrebu i posavjetujte se sa stručnjakom. Također, u slučaju upotrebe kod beba ili djece, preporučuje se konsultacija s pedijatrom.

Uživajte u blagotvornim svojstvima ulja ploda divlje ruže. Neka vaša koža oživi uz blagotvornu snagu ulja ploda divlje ruže! Ovo vrijedno ulje, dobiveno hladnim tiještenjem ploda divlje ruže, pruža izuzetne benefite za regeneraciju kože i usporavanje procesa starenja. Sada vam donosimo nekoliko savjeta kako da iskoristite sve prednosti ovog ulja u svojoj svakodnevnoj rutini njege kože.

Kreirajte svoju personaliziranu kozmetiku uz ulje ploda divlje ruže: Recepti za ljepotu

Kao vrhunski emolijens i hidratant, ulje ploda divlje ruže čini kožu mekom, glatkom i hidriranom. Njegova sposobnost da obnovi kožu i ujednači pigmentaciju čini ga idealnim za zrelu i fotooštećenu kožu. Osim toga, istraživanja su potvrdila njegovu učinkovitost u smanjenju ožiljaka, bora i drugih nepravilnosti kože.

U svojoj ličnoj upotrebi, možete direktno nanijeti ulje divlje ruže na kožu i nježno ga umasirati kako bi se potpuno upilo. Za posebnu njegu ožiljaka ili oštećene kože, nanesite malu količinu ulja na problematično područje i lagano utrljajte kako bi se potakla obnova kože. Redovnom upotrebom, primijetit ćete vidljivo poboljšanje izgleda i teksture kože.

Ovo svestrano ulje također možete koristiti u izradi vlastitih kozmetičkih proizvoda. Dodajte ga u kreme za zaštitu kože, losione, masti, ulja za kupanje ili proizvode za njegu beba kako biste pojačali njihova blagotvorna svojstva. Budući da je ulje ploda divlje ruže koncentrirano, potrebno je odabrati pravu koncentraciju koja će odgovarati vašim potrebama i ciljevima njege kože.

Gdje kupiti ulja ploda divlje ruže?

Kod nas na web shopu Volimo Prirodno možete pronaći visokokvalitetno ulje divlje ruže koje zadovoljava najviše standarde kvalitete. Naša stručna podrška je uvijek dostupna kako bi vam pružila dodatne informacije i savjete o korištenju ulja ploda divlje ruže i drugih prirodnih sastojaka. Neka ulje ploda divlje ruže postane vaš saveznik u njezi kože i otkrijte sve njegove blagodati. Prepustite se prirodnoj ljepoti i osjetite preporod svoje kože uz ovo izvanredno ulje koje je dar prirode.

Tagged