Ulje za ubrzano tamnjenje je sjajan način da potaknete proces tamnjenja kože na prirodan i zdrav način. U nastavku vam donosim recepturu za izradu vlastitog ulja koje će vam pomoći postići predivan i dugotrajan ten. Slijedite korake i uživajte u blistavom izgledu tokom cijelog ljeta!

Sastojci:

Macerat mrkve – 65g
Ulje čileanske maline – 20g
Ulje oraha – 15g
Vitamin E – 0,5g
Mirisno ili eterično ulje po želji: 1-2% (ovisno o preferencijama)

Miješanje i skladištenje:

Pažljivo promiješajte sve sastojke kako biste dobili homogenu smjesu.
Ulje prebacite u tamnu bočicu ili staklenku kako biste zaštitili sastojke od svjetlosti.
Čuvajte ulje na suhom i tamnom mjestu kako biste osigurali njegovu svježinu i učinkovitost.
Prije upotrebe, dobro protresite bočicu kako biste ravnomjerno rasporedili sast

Postignite preplanuli ten iz snova s prirodnim uljem za tamnjenje!

Svojstva i djelovanje:

Ovo ulje sadrži visokokvalitetne sastojke koji će vašu kožu čuvati od štetnih sunčevih zraka, istovremeno je hidratizirajući i hraneći.

Macerat mrkve, s najvećim udjelom u sastavu, obogaćuje kožu beta-karotenom i drugim antioksidansima. Ova kombinacija pomaže u poticanju prirodnog procesa tamnjenja kože, dajući vam predivan brončani sjaj. Istovremeno, macerat mrkve hidratizira kožu, čineći je mekom i glatkom.

Ulje čileanske maline, s dodatkom svojih hranjivih tvari i esencijalnih masnih kiselina, prodire duboko u kožu, pružajući intenzivnu hidrataciju. Ovo ulje također pomaže u održavanju ravnoteže vlage u koži, čineći je otpornom i elastičnom. Snažni antioksidansi u ulju čileanske maline štite kožu od slobodnih radikala, pružajući joj dodatnu zaštitu tokom sunčanja.

Ulje oraha ima svojstva koja pomažu u očuvanju prirodne elastičnosti kože, čineći je glatkom i mekanom. Ova hranjiva ulja obogaćena su vitaminom E, koji dodatno jača kožu i pruža antioksidativnu zaštitu.

Dodatno, naša formula ulja za sunčanje može biti obogaćena mirisnim ili eteričnim uljem po vašem izboru. Ovo će vam pružiti osvježavajući miris i senzualno iskustvo tokom sunčanja.

Uz redovitu upotrebu našeg ulja za sunčanje, možete biti sigurni da vaša koža dobiva potrebnu zaštitu od sunčevih zraka, dok istovremeno uživate u hidrataciji i njegovanju. Pružite svom tijelu najbolju njegu tokom sunčanih dana.

Važna napomena:

Kod postupka izrade ulja za suncanje ne koristiti eterična ulja koja su fototoksična kao što su bergamot, limun itd.

Tagged